palpal

Reagovanje Ljubiše Krunića

Poslanik PDP-a Ljubiša Krunić stanar je zgrade u Stambeno-poslovnom centru „Luč“, i na sastanku stanara određen je da bude član Delegacije koja će razgovarati sa gradonačelnikom Ćurić dr Mirkom i načelnikom urbanizma Vedranom Furtulom o problemu sječe parka u centru Trebinja. Režimski portaloidi i mediji optužili su Ljuba i druge opozicionare da učešćem na protestima tobože politizuju okupljanja naroda, iako on živi u „Luču“ i zgradi pored parka. U najmanju ruku je licemjermo da oni koji sve politizuju, svaku isplatu ili investiciju javnih preduzeća predstavljaju kao svoj i uspjeh Partije, sada optužuju druge jer se bore protiv njihovih suludih odluka.

Da nisam snimio prilog i alarmirao javnost park bi već bio posječen, ranom zorom ili pod okriljem mraka kao što su jedno po jedno posjekli drveće oko Kort marketa. U ovom slučaju, kao i ostalim kad sam skakao po Dučićevom parku i spriječio suludu sječu starih stabala, u Bregovima, bivšoj kasarni, ili gradnju benzinske pumpe pored nove Gimnazije, od čega su odustali pod pritiskom, jedino u pitanju je javni interes i opšte dobro, da se spriječi dalje uništavanje i betoniranje zelenih površina u gradu, natjeraju gradske vlasti i njihovi neimari da sade novo zelenilo i drvorede oko stambenih blokova umjesto da ga sijeku.

 

Demanti i saopštenje Ljubiše Krunića prenosim u cjelosti..

 

Poštovani moji Trebinjci,

Obraćam Vam se kao građanin i ozlojeđeni stanar jedne od zgrada kompleksa Luč. Uvrijeđen sam pisanjem nekih portala da sam među onima koji su željeli da politizuju skup organizovan kao protest zbog namjere vlasti da posiječe preko 40 alepskih borova.
Podsjećam da san na jednom od dva skupa izabran da kao predstavnik stanara o ovom problemu razgovaram sa gradonačelnikom Mirko Ćurićem.


Umjesto gradonačelnika delegaciju je primio načelnik za prostorno uređenje sa kojim smo na civilizovan način pokušavali da nađemo rješenje za spasavanje drveća.
Tužno je bilo slušati komentare nekolicine politički ostrašćenih građana da je ovaj skup zloupotrijebljen u političke svrhe. Pomenuta oskudna šuma ne služi za skrivanje nekih neprijatelja, jer ta vremena su prošla, nego da pročišćava vazduh i da se djeca igraju. U pitanju su ljudi koji u svojim lutanjima ka najispravnijem putu, često previde  ono što im je najbliže i od čega ustvari svakodnevno zavisi njihovo zdravlje.


Kad već traže, onda da iste podsjetim da je ova, nazovimo je beton vlast, već posjekla mnoga više decenije stara stabla zarad zarade nekih investitora, a posljednje rezanje ili ogoljavanje bilo je zbog izgradnje marketa Kort.
Podsjećanja radi Regulacioni plan „Zasad polje“ donijela je vlast SNSD-a 2006 -2008. godine, a posljednje izmjene i dopune uradila je njena skupštinska većina 2019. godine, što je i objavila u Službenom glasniku Grada Trebinja 11. jula iste  godine. Dakle, bilo je vremena da se isprave greške bilo koje političke partije.

Očigledno je da čovjek, bilo kog političkog uvjerenja, u mnogome svojom nemarnošću i neznanjem, ali i svjesno, sam bitno doprinosi jačanju svojih unutrašnjih neprijatelja i tako sebe dovodi u komplikovane, zdravstveno rizične situacije.
Moja obaveza kao građanina, pa i političara, jeste da se borim za funkcionisanje ovog grada u skladu sa prirodom, njegovim životnim potrebama i ciljevima.