palpal

Reagovanje Integral-inženjeringa na prilog o obustavi radova na mostu u Trebinju

Prenosim u cjelosti, bez izmjena, reagovanje firme Integral inženjering iz Laktaša na video prilog i tekst o ponovnoj obustavi radova na izgradnji famoznog mosta preko Trebišnjice koji ne vodi nigdje, iz brda u vazduh, i koji je davno trebao biti završen, jer je počeo da se gradi u toku kampanje, uoči lokalnih izbora 2020. godine a rok za završetak radova trebao je biti 740 dana. U reagovanju se tvrdi da Integral tobože nema veze sa vlastima i prvom familijom, iako su dobili milijarde poslova od države, ali se ne govori ni riječ o spornim poslovima sa izradom betonske obloge na tunelu Dabar – Fatnica.

Broj: 159 -1/24

Banja Luka, 20.5.2024.

Nebojša Vukanović Info
www.nebojsavukanovic.info

PREDMET: DEMANTI br.2
Veza: 1. Dopis-Demanti br.159/24 od 14.3.2024. godine

Dana 18.5.2024. godine na www.nebojsavukanovic.info, u dijelu pod nazivom: „Novinski članci i kolumne“, objavljen je tekst sa nadnaslovom: „Obustavljeni radovi na mostu nakon tužbe Integrala protiv HET-a“. U istom prilogu je uključen link do video zapisa na YouTube kanalu sa podnaslovom „Opet zastoj na mostu preko Trebišnjice, Integral tužio HET, kriminalu nema kraja“ https://nebojsavukanovic.info/obustavljeni-radovi-na-mostu-nakon-tuzbe-integrala-protiv-het-a/

Integral inženjering a.d. Laktaši (Integral) nije imao priliku da se izjasni o navodima u ovom novinskom članku čime je prekršen jedan od osnovnih principa o dvije strane zbog čega tražimo da na www.nebojsavukanovic.info objavite ovaj demanti i da povučete sporni tekst, a da isto učinite i na Vašem YouTube kanalu zbog sljedećih razloga.
1. Nije tačno da Integral potražuje naplatu neosnovanih potraživanja, već stvarno izvedenih i dokumentovanih radova, kao i razliku u cijeni na koju ima pravo prema Zakonu o obligacionim odnosima Republike Srpske.


2. Nije tačno da su projekti izgradnje mosta preko Trebišnjice i dovodnog tunela za HE Dabar međusobno povezani.
3. Nije tačno da je Integral odlučivao o tehnologiji iskopa tunela, več struka uzimajući u obzir geološke osobine kraškog područja, nekompaktnost stijenske mase i tla u kojem se budući iskop trebao izvoditi, te brojne druge tehničko-tehnološke faktore od uticaja.
4. Nije tačno da iza Integrala stoji „prva porodica“ ili drugi interesi izvan registrovane i zakonite vlasničke i upravljačke strukture. Integral uspješno posluje 35 godina i tokom tog perioda iza njega nisu stajali i ne stoje vrhovi političkih stranaka ni na vlasti niti iz opozicije. Isto tako Integral nije u vlasništvu, pod kontrolom ili uticajem nijedne porodice, osim porodica zakonitih vlasnika Integrala.


5. Nije tačno da su istekli rokovi za izgradnju mosta preko Trebišnjice. Integral, kao izvođač, radove izvodi u ugovorenom roku, koji je počeo teći sa njegovim uvođenjem u posao. Investitor je po više osnova značajno kasnio sa uvođenjem izvođača u posao.
Svojim proizvoljnim i neargumentovanim stavovima u dijelu koji se odnose na Integral svjesno dovodite javnost u zabludu, štetite kompaniji i našim poslovnim partnerima zbog čega će Integral biti prinuđen podnijeti tužbu zbog klevete ako ne postupite po našem zahtjevu,.
Napominjemo da smo dopisom pod Veza 1 tražili da demantujete netačne navode koje ste objavili 14.3.2024. godine, što niste učinili.

S poštovanjem,

SLUŽBA ZA ODNOSE SA MEDIJIMA
Integral inženjering a.d. Omladinska 44. 78 250 Laktaši www.integral.ba