palpal

Reagovanje Dutine i Agrarnog fonda

Dobio sam reagovanje Agrarnog fonda grada Trebinja i direktora Veska Dutine na tekst o zatvorenoj Prodavnici penzionera „Treća dob“, koja je zatvorena zbog kolektivnog godišnjeg odmora. Reagovanje i demanti prenosim u cjelosti.

datum: 15.08.2022. godine

SAOPŠTENJE

Poštovani godpodine Vukanoviću,

Shodno tekstu koji ste objavili na Vašoj internet stranici nebojsavukanovic.info i youtube kanalu, zahtijevamo da objavite i saopštenje koje Vam šaljemo.

naime, 15.08.2022. godine objavili ste tekst „NESTVARNO – Prodavnica za penzionere zatvorena zbog godišnjeg odmora“ u kome ste nas ponovo, po ko zna koji put, etiketirali na jako ružan način, želeći da privučete pažnju i zaradite jeftini politički poen. Očito Vam je nestalo materijala za dnevno-politička prepucavanja, i pravljenje rijalitija.

Agrarni fond Grada Trebinja je registrovan u skladu za pozitivnim zakonskim propisima i posjedujemo sve pravne akte koji su neophodni za normalno funkcionisanje ustanove i njen rad. U te akte spadaju i Pravilnik o radu i Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, prema kojima su svi radnici raspoređenji Ugovorima o radu na sistematizovana radna mjesta, u skladu sa stručnom spremom koju posjeduju i u skladu sa opisom poslova koji su definisani za to radno mjesto.

U skladu sa tim je organizovan i rad prodavnice „Treća dob’ u kojoj je zaposlen određeni broj radnika u skladu sa sistematizacjom. Prema Pravilniku o radu, svaki zaposleni radnik ima pravo uzeti godišnji odmor kada on procijeni da mu je potreban, a poslodavac je dužan da mu to omogući. U skladu s tim, tako smo i postupili i omogućili radnicima da iskoriste svoja Zakonska prava.

„Treća dob“ je samo jedna od 9 (devet) djelatnosti kojima se bavi Agrarni fond i u skladu sa potrebama za obavljanje ovako velikog broja djelatnosti mi smo zaposlili onoliko radnika koliko je potrebno za nesmetano funkcionisanje ustanove i u skladu sa sistematzacijom. To znači da poljoprivredni inženjeri, pravnici, ekonomisti i svi drugi zaposleni imaju svoje radne zadatke koje svakodnevno izvršavaju i ne mogu biti premještani na druga radna mjesta da bi ih popunjavali, kako ste Vi pokušali da predstavite javnosti, jer bi u tom slučaju kasnili njihovi redovni poslovi. A nije ni prirodno da npr. jedan poljoprivredni inženjer radi u našem prodajnom objektu, složićete se sa nama?!

Naš prodajni objekat funkcioniše normalno bez problema i radi od ponedeljka do subote u periodu koji je istaknut na ulazu jer smo analizirali radno vrijeme i utvrdili da najveći broj naših kupaca posjećuje prodajni objekat u jutarnjim časovima, a popodne skoro nikako, osim ponekog sporadičnog slučaja, pa smo utvrdili da zbog racionalizacije troškova i organizacije rada nema potrebe da radi u popodnevnim časovima. I to funkcioniše bez problema.

Tačno je da smo u jednom momentu imali problem sa nabavkom robe, jer je izabrani ponuđač u tenderskoj porceduri odbio da potpiše ugovor zbog problema sa nabavkom roba na tržištu i cijenama koje su se mijenjale na dnevnom nivou, pa na taj način nije mogao ispoštovati ugovorene cijene koje su bile znatno ispod tržišnih u tom momentu, a sve usljed poremećaja tržišta ne samo kod nas nego u cijelom svijetu, prvo zbog virusa korona, a zatim i dešavanja u Ukrajini, jer znate i samo da robe na tržištu nije bilo u dovoljnim količinama ni u hipermarketima, o čemu se danima pisalo u medijima, ali to smo Vam već objasnili u predhodnom saopštenju i konferenciji za medije, ali očito da za Vas nije dovoljno kada neko reaguje argumentima i dokaže da niste u pravu, jer Vi i dalje nastavljate po principu „100 puta izgovorena l.. postaje istina.

https://youtube.com/shorts/52Xe3ykn37I?feature=share

Gospodine Vukanoviću, vi ste video prilog snimali u nedelju 14.08.2022. godine, kada prodajni objekat uopšte ne radi niti je predviđeno da radi i na taj način doveli u zabludu kompletnu javnost koja prati i gleda sadržaje koje objavljujete, što u najmanju ruku nije korektno, da ne koristimo neki drugi neprimjeren termin.

Po ko zna koji put Vas pozivamo da sve što Vas interesuje dođete u naše prostorije i da se informišete iz dokumenata, a onda objavite tekstove i video sadržaje, jer vjerujemo da će tada imati mnogo više pregleda i reakcija publike, što je Vama jedino i važno, a na kraju i Vama više novca u džepu.

Ovako kako sada radite samo pravite jednu rijaliti priču koja služi za zabavu naroda, a Vas izjednačava sa influenserima i youtube zvijezdama, koje su danas jako popularne, na žalost, ali našu djecu ne uče dobrom.

S poštovanjem,

Vesko Dutina, direktor Agrarnog fonda grada Trebinje