palpal

Razgolićene lagarije, nova kapitulacija, izdaja i poniženje

Iako smo još prije nove godine trebali da povratimo nadležnosti i da se osamostalimo, formiramo Carinu, Graničnu policiju i Vojsku Republike Srpske, kako su to najavljivali Milorad Dodik i njegovi satrapi, od velikih riječi i obećanja došli smo do velike kapitulacije, izdaje i poniženja. I dok Radovan Višković poziva kolegu Fadila Novalića da se organizuje zajednička sjednica Vlade Republike Srpske i Federacije, oporavljeni predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović prvo poziva koalicione partnere, lidere SDA i HDZ-a Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića na Posebnu sjednicu Narodne, pa tek posle nekoliko dana o tome obavještava poslanike Narodne skupštine, što je nezabilježen presedan i skandal.

I dok se Fadil, Bakira i Čović mole da dođu i prostire crveni tepih, vrata Narodne skupštine Republike Srpske su zatvorena za borce, koji ne mogu da iznesu stav o svom položaju niti se godinama može održati Posebna sjednica o položaju demobilisanih boraca, jer to ne žele i ne dozvoljavaju velike patriote i srbende koje imaju većinu!

 

Kratko ću da podsjetim javnost na hronologiju izjava, najava i obećanja laktaškog prevaranta:

– Nametnut Inckov zakon – povlačimo se iz institucija BiH, sve ćemo blokirati dok se zakon ne povuče, ovo je kraj BiH;

– usvojena Odluka Ustavnog suda u BiH o šumama – dodatne prijetnje o kraju BiH, Republika Srpska je samostalna, krećemo u povrat svih nadležnosti koje su Srpskoj pripale Dejtonom: Vojska, Carine, pravosuđe, Agencija za lijekove Srpske i sve ostalo.

– Posebna sjednica broj 1. – usvojen Zakon o Agenciji za lijekove RS, ali na odloženo, povratak ostalih nadležnosti najavio prije kraja 2021. godine;

– Pred novu godinu najavio novu Posebnu sjednicu za januar, ali samo o pravosuđu!

– Amerika uvela sankcije, Vučić savjetovao povratak u institucije..

– kraj januara 2022. godine – nema Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske ni okoprsvosuđa niti oko čega drugog! Nema povrata nijedne nadležnosti, nije ukinut „Inckov zakon“, nije riješeno pitanje odluka Ustavnog suda BiH, a prevarant se uz Bakirovu i Čovićevu pomoć sada tiho i na mala vraća u institucije BiH, slagavši pri tome sve što je najavio i obećao.

Rekao sam ljetos, a i mnogo puta ranije, da je on prevarant i štetočina i sa njim NE TREBA APSOLUTNO NIŠTA ZAJEDNO RADITI! Sve je isfingirao, sve laže, vara, obmanjuje, manipuliše i od njegovih obećanja i najava NIKADA nema ništa jer čim mu mentori ozbiljno zaprijete povlači se i klepiće ušima.

Sve je bilo baš kako sam i najavio, i ovo je dobra škola za sve da više ne upadaju u njegovu zamku. Na Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, koja bi trebala da se održi naredne nedelje, provešće se tradicionalno kao bos po trnju, a vjerovatno će odmah da smisli i konstruiše neki novi spin i lagariju, kako bi skrenuo pažnju javnosti i smanjio političke posledice poslednje u nizu kapitulacija, izdaja i prevara.

Nadam se da je društvo i javnost dovoljno zrelo, da je narod nakon više prevara i poniženja shvatio o kome se radi, i da više neće nasjedati na lagarije i podmetačine velikog i sumanutog manipulatora, lažova i prevaranta koji nas vodi u propast.

 

Nebojša Vukanović