palpal

Ratko Dadić: ne treba nasjedati na predizborne provokacije ekstremista u Srebrenici i Podrinju

Danas je u mjestu Kragljivode u opštini Srebrenica, preko puta pravoslavne crkve koja je u izgradnji, podignuta na jarbol ratna zastava tzv „Armije BiH“ od strane lokalnih Bošnjaka. Nakon par sati preko fejsbuk stranica vijest se brzo proširila i izazvala burne reakcije među lokalnim srpskim stanovništvom, koje je ogorčeno provokacijama, traže da se zastava odmah ukloni a mnogi pozivaju na proteste i okupljanja u Kragljivodama.

Nakon pročitanih komentara od strane „patriote“ Pere Maljutke i sličnih njemu i pozivanje na proteste i okupljanja apelujem na građane Srebrenice i Bratunca da se suzdrže od radikalnih reakcija jer mala varnica može izazvati veliki plamen i požar. Narod mora da shvati da su sve ovo igre i provokacije pred izbore lokalnih „patriota“ koji vode lokalne vladajuće stranke kojima nemir i provokacije odgovaraju.

će

Jasno je svima da je u toku izborna godina i da je ovo samo jeftin trik koji nas moše skupo kostati, trik koji ce donijeti političke poene vladajućim strankama kako sa srpske tako i sa bošnjačke strane.
Na samo 10 kilometara od Srebrenice, u opstini Bratunac, već 3 godine odbornici stranke SNSD, Ujedinjene Srpske, NDP it drugih srpskih stranaka čine vlast i koaliciju sa odbornicima SDA, i na mjesto predsjednika Skupštine opštine Bratunac postavili su veterana Armije BiH Vehida Dedića.

 

Lista za pravdu i red iz Bratunca je i tad reagovala i nakon velikog pritiska natjerali smo lokalnu vlast da smijeni ratnog veterana sa mjesta potpredsjednika skupstine.
Kako tad tako i sad apelujemo na lokalnu vlast i institucije da mirnim putem riješe ove i slične probleme koji se uporno dešavaju u ovoj opstini.


Srpski narod pozivamo na mir jer nam u ovim teškim trenucima bilo kakva okupljanja i protesti u naelektrisanoj atmosferi neće donijeti dobro.

 

Ratko Dadić
Povjerenik Liste za Pravdu i red Bratunac.