palpal

Ratko Dadić i Lista za pravdu i red podržali proteste mještana naselja Polom kod Bratunca

Delegacija Liste za pradvu i red iz Bratunca, na čelu sa povjerenikom Ratkom Dadićem, danas su posjetili građane Mjesne zajednice Polom u Bratuncu gdje je održan još jedan protest protiv eksploatacije šljunka u njihovoj mjesnoj zajednici. Podsjećamo da su stanovnici Poloma u avgustu prošle godine zabranili pristup rijeci Drini firmi Bukom prom iz Vlasenice koja je imala namjeru da u realizaciji ugovora sa Javnom ustanovom  “Vode Srpske”, vrše eksploataciju šljunka u Polomu.

Građani tvrde da namjera firme nije sprječavanje poplava, tj. čišćenje i produbljivanje korita Drine, već eksploatacija šljunka i stvaranje što veće dobiti ovoj firmi. Nakon izvještaja inspekcije koja je izašla na teren utvrđeno je da navedena firma nije imala potpisane Ugovore sa vlasnicima puta koji je planirala koristiti u cilju eksploatacije šljunka. Takođe, firma Bukom prom DOO nije imala obezbijeđene zakonske uslove za početak radova.

 

Građani se s pravom bune i poručuju da neće posustati. Lista za pravdu i red iz Bratunca odazvala se pozivu mještana i došla je na skup koji si održali kako bi pružila podršku stanovnicima Poloma u njihovim namjerama i smatra da nije potrebno na ovakav način uništavati nesvakidašnje prirodno bogatstvo koje imamo.

 

Ratko Dadić