palpal

Rat crvenih ruža u Zvorniku i regiji Birač

Prenosim u cjelosti kolumnu Miroslava Ilića, povjerenika Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u Zvorniku i regiji Birač, u kojoj nam donosi više detalja o sukobima frakcija unutar vladajuće stranke i koalicije.

Lični interesi na političkoj pozornici u Zvorniku!

 

Zoran Stevanović je svjestan da mu otkucava sat, svim silama pokušava da preuzme Aluminu do izbora! Nema on mnogo vremena da se bavi rasulom SNSD-a na regiji Birač, konkretno u Srebrenici, Bratuncu i Šekovicima (gde je u toku potraga za pečatom opštinskog odbora SNSD-a), dok je o tuči odbornika i zaraćenih frakcija SNSD-a Pavlovića i Grujića nedavno bilo govora i više detalja.

Kostadin Vasić sa Razjediniteljima Srpske ima luksuza da sebi dopusti novu aferu, pošto mu je zatvorska kazna preinačena u novčanu, vrijeme je da to i unovči sa užim krugom vjernih partijski drugova. Prema nezvaničnim podacina, kupovinom prostorija Institutu za javno zdravstvo u Zvorniku, samo odabranim članovima Ujedinjene Srpske trebalo bi da ostane preko milion maraka, koji će da podijele izmežu sebe!

Spomenka Stevanović svjesna svoje nemoći unutar Drposa nastoji da „Šojicevim“ metodama zadrži lidersku poziciju i poziciju nosica liste za Narodnu skupštinu RS. Kao najozbiljni kandidat, koji bi mogao da je ugrozi, pojavio se Vukašin Nikolić kome je fotelja direktora Centra za socijalni rad posle 27 godina postala pretjesna. Znajući snagu izbornog inžinjeringa Sinise Mijatovića, Spomenka je pokušala da mu bar u nekom segmentu parira, otvorila je novi portal „Glas Zvornika“ kako bi se reklamirala, pošto se na portalu „Info Birač“ skoro nikada ili skroz rijetko prenose njeni stavovi.

Iako se Demos u pojedinim opštinama na regiji gasi, gde cjeli opstinski odbori napuštaju stranku, kao u Šekovićima, Spomenki je draža šaka vlasti od obraza i od časti!

U Stranci poltrona SP Londonski đaci sabijaju redove. Najpoznatiji ćutolog u Parlamentarnoj skupštini BiH Jakov Galić, koji vec vise od tri godine nije progovorio niti jednu jedinu riječ kao da je ostao bez vazduha, osmislio je novi nacin kako se domoći jos jednog mandata poslanika. U komunističke redove uspjeo je da uvuče Rankiće iz Bratunca, Srđana (aktuelnog načelnika opštine) i Petka-Batu (odbornika), obećavajuci im mjesto nosioca liste i u izbornoj jedinici i siguran mandat.

Mala bara a puno krokodila! Nastaviće se..

 

Miroslav Ilić