palpal

Rat crvenih ruža se nastavlja, Todorović osnovao novi SPS

Vanredne okolnosti zbog korona virusa  nisu bitnije uticale na sukobe bivših drugova u podijeljenoj i pokojnoj Socijalističkoj partiji Republike Srpske. Petar dr Đokić je nedavno ostao bez četiri od sedam poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a kako se stvari odvijaju rasulo bi se moglo nastaviti jer se nastavlja borba Đokića da Selakom i Skokom oko poslanika SPRS. Dok Londonski đak želi da pridobije još jednog poslanika kako bi formirao Klub, drugovi bi mu mogli preoteti još nekog od preostalih socijalista.

Bijesan zbog činjenice da su poslanici koje je isključio iz partije osnovali Socijalističku partiju Srpske,  da se po terenu vodi grčevita borba za preuzimanje članstva i odbora po čitavoj Republici Srpskoj, Đokić je naredio narodnom poslaniku Srđanu Todoroviću da na svoju kućnu adresu registruje još jedan SPS!

 

Todorović, koji u Doboju važi za opoziciju SNSD-u i Obrenu Petroviću, 2018 godine je registrovao Stranku novi talas, na osnovu koje bi na predstojećim izborima dobio određen broj dodatnih biračkih odbora. Međutim nakon formiranja SPS od strane Selaka, Skoka, Vulića i Dorićeve, Đokić je Todoroviću naredio da stranku Novi Talas preimenuje u Socijalisti – SPS, kako bi na taj način pokušao da ospori rješenje kojim je registrovana Socijalističa partija Srpske.

Kako kažu naši izvori bliski Đokićevoj Socijalističkoj partiji, Todorović nije želio da se na ovaj način zamjera bivšim partijskim drugovima, pogotovo iz razloga što je politički subjekat registrovan na njegovoj kućnoj adresi, ali je nakon pritisaka od strane Đokića ipak pristao da preimenuje Novi Talas u Socijalisti SPS. Navodno, Đokić Todorovića drži u šaci informacijama o poslovanju Fonda za zaštitu životne sredine RS, gdje je Todorović direktor a Đokić član Upravnog odbora, a to je ujedno i razlog zbog kojeg ranije Todorović nije da zatraži Đokićevu ostavku.


S obzirom da očigledno nije u milosti partijskog šefa, Todorović je pokušao da se osigura na drugim stranama, pa je smišljeno u posao oko upravljanja medicinskim otpadom uvukao Dodikovog sestrića Vicu Zeljkovića. Koliko će mu pomoći poslovne veze, nije poznato, ali u javnosti su se već pojavile informacije da je Todorović pod lupom istražnih organa zbog sumnjivih poslova Fonda u kojem je direktor.

Borba dvaju crvenih ruža, poprilično uvelih, se nastavlja, a pitanje je ko će sledeći biti žrtvovan, i da li je Dodik i Đokić pustiti niz vodu mlađanog Todorovića kada javnost spozna razmjere kriminala, a istražni organi na mig moćnika pokažu snagu države i institucija u borbi protiv kriminala i korupcije.

 

Nebojša Vukanović