palpal

Рат црвених ружа и кланова – Дукић ударио на Луку Петровића

 

Сукоби зараћених фракција и кланова унутар СНСД-а све више добију на интезитету како им се приближава крај и питање је дана када ће све да ескалира у отворени рат, као што то обично и бива када се руше тоталитарни режими. Објављујем у цјелости писмо које је ген-секу Партије и директору Електропривреде Републике Српске Лук Петровићу послао Рајко Дукић, ментор тзв. „премијера“ Радована Нејаког Вишковића, црвени барон и Господар Милића и Бирча.

26.01.2021. Писмо директору Електропривреде

МХ ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
Генералном директору
господину Луки Петровићу

Поштовани господине Петровићу,

од како радим, а радим 53 године, није било проблема са електричном енергијом као последњих неколико година. На жалост, због огромних штета, које имамо, био сам принуђен да подносим и тужбе, за наплату истих. Процеси рада у Компанији „Боксит“, у рударству, фабрикама, фармама…, гдје се иначе ради у четворобригадном систему, и те како су рањиви, због прекида у напајању електричном енергијом, јер штете нису везане само за вријеме кад електричне енергије нема и не одвијају се процеси рада, већ су и на постројењима, опреми и репроматеријалима, уз довођење у питање и безбједности запослених и имовине.
Скоро комплетну електромрежу, укључујући и високонапонску и трафо постројења, не само на подручју општине Милићи, изградила је, односно финансирала или суфинансирала, Компанија „Боксит“ и то вам је својевремено пренијето у власништво, без икакве надокнаде.
Одржавање система електроснабдијевања је катастрофално а прекиди мало имају везе са непогодама.

Као примјер навешћу децембар, прошле и јануар, текуће године, који су без сњежних падавина, изузев три дана, без вјетра и ниских температура, а имали смо, са данашњим даном, око 50 прекида, у укупном трајању око 35 сати.
Жао ми је што Ти морам рећи да веће штете и проблеме имамо, због неуредног снабдјевања електричном енергијом, него због корона вируса. Очигледно да, као монополисти, можете да се понашате како се понашате а да вас то не кошта ништа. Напротив, док привреда грца у огромним проблемима, због разноразних разлога, запослени у Електропривреди те проблеме не осјећају јер, поред уредних и добрих плата и других принадлежности, издвајате и огромна средства за огромне отпремнине запосленим, који су пред пензијом и онима које сте непотребно примали, последњих година.


Колико ме памет не вара, имате сада више запослених око 3.000, него прије двадесетак година, када сам био предсједник Управног одбора Електропривреде а да производња електричне енергије није повећана. За похвалу је и од велике користи, не само за Електропривреду, најављена инвестиција од 1,5 милијарди у изградњу Система производње електричне енергије, на подручју Старе Херцеговине.

Било би, ако не морално, бар хумано, да један проценат, од тих планираних инвестиција, уложите у санирање електромреже на подручју регије Бирач, чији природни и привредни потенцијали, који нису можда на нивоу Херцеговине и те како су значајни, како за Регију, тако и за Републику Српску.
Одговорно тврдим да је, последњих година, адекватним растом цијена електричне енергије, опадао квалитет услуга и одговорности према корисницима.

Поздрав,

Достављено:
1. Министарству енергетике и рударства,
2. Начелнику општине Милићи.

 

Предсједник Компаније
мр Рајко Дукић