palpal

Rasprava Milana Radovića i Gorice Dodik

Gorica Dodik ponovo je pala u trans i počela sa ubrzano piše tvitove, iznervirana tekstovima Slobodana Vaskovića koji je očito puno nerviraju. Između ostalog napala je i Milana Radovića, a njen tvit i odgovor Milana Radovića prenosim u cjelosti.

Poštovana gospođo Gorice,

jasno mi je da svojim medijskim naporima želite pomoći svom ocu. Nakon dugogodišnjeg nesavjesnog ponašanja i krajnje neodgovornog političkog djelovanja, očekivano je da je broj njegovih neprijatelja postao izuzetno veliki. Razumijem da Vam zbog toga nije prijatno i siguran sam da bismo svi imali pomiješana osjećanja na Vašem mjestu.

Otkako sam se uključio u političku borbu u Republici Srpskoj, ni jednim svojim postupkom nisam odstupio od vlastitog uvjerenja da politiku moramo vratiti u okvir „fer-pleja“. Na isti način posmatram svaki drugi oblik djelovanja, uključujući i poslovni, a to je nešto po čemu me ljudi prepoznaju i što smatram veoma važnim i lično vrijednim.

Sada kada sam to naglasio, nadam se da Vam je jasno da je ovo kurtoazni odgovor. Vi niste moj sagovornik i nemam namjeru da započinjem bilo kakvu raspravu sa Vama. Jedini odgovor na optužbe koje ste iznijeli je da je Vaše ponašanje neprikladno i ružno, da njim nanosite dodatnu štetu Vašem ocu, koji je zaista u sve problematičnijoj političkoj situaciji.

Navikao sam na histerične i nekulturne optužbe, kao i na silovite i beščasne uvrede od članova SNSD-a, ali Vaš „tvit“ je najperfidnija poruka koju sam do sada imao priliku da pročitam, a da je upućena meni. Žao mi je što ste se odlučili na takav put.

Perfidno manipulišući i optužujući me da stojim iza napada na Vašu porodicu, vi pominjete moju djecu i stavljate metu na moju porodicu. To je, gospođo Gorice, maliciozno, ispod svakog nivoa i daleko više govori o Vama nego što mislite – ne samo o pristojnosti i vaspitanju, nego i o Vašim namjerama.

 

Što se tiče ostalih želja, ja ne priželjkujem nikome kaznu od Boga, ali biću sasvim zadovoljan onom koja će stići od sistema i zakona. Možda takva kazna nije kreativna kao Božija, ali je takođe opasna, naročito po miran san i raspoloženje onih koje sigurno čeka.

 

Milan Radović