palpal

Расплет у требињском ПДП-у – Славко истјеран на чистац

Иницијатива одборника Небојше Милишића и Клуба одборника за правду и ред у Скупштини града Требиња да се одржи Посебна ванредна сједница локалног парламента о стању у здравству и афери кисеоник, одговорности директора Опште болнице у посљедњих неколико година који су угрожавали здравље грађана кршећи Закон и упозорења здравствених инспектора кориштењем индустријског умјесто медицинског кисеоника, могла би на чистац да истјера лажне опозиционаре, прије свега Славка Вучуревића, одборника у Клубу ПДП-а и бившег градоначелника Требиња.

Сви одборници опозиције су одмах прихватили приједлог и потписали Захтјев само се Вучуревић нећка и премишља да потпише Захтјев. Прво му  се није допало што су моји одборници покренули иницијативу, па смо му изашли у сусрет и прихватили да ПДП буде на врху потписника а Клуб за правду и ред посљедњи, иако смо највећи опозициони Клуб у Скупштини града Требиња, али упркос томе није потписао Захтјев како би га предали предсједнику Скупштине града Требиња Драгославу Бањку, а без њега опозиција не може да преда Захтјев јер је неопходно 10 одборника.

Ако ништа друго, ова иницијатива истјераће на чистац Славка и многе лажне опозицинаре. Раније сам писао да је Славко направио тајни пакт са Луком Петровићем да што дуже времена гуши требињски ПДП док га потпуно не уништи, а онда у погодно вријеме забије нож у леђа Љубу Крунићу, др Борјану и другим искреним опозиционарима који су му годинама помагали у кампањама да постане одборник, посланик, градоначелник, потом савјетник, амбасадор…

Дуго времена указујем на Славка, као и на друге лажне опозиционаре. Још 2012. године сам био противник његове кандидатуре за градоначелника, био под жестоким нападима и притиском, али је вријеме показало да сам био у праву. Да ли ће Бранислав Бореновић, са великим закашњењем, смијенити Славка, распустити Градски одбор ПДП-а и именовати повјереника, и да ли ће Славко уз помоћ Луке основати неки Изворни ПДП 1990, остаје да се види.

Не пада снијег да прекрије бријег, већ да свако покаже свој траг. Није битан број људи који ће бити у опозицији већ је важно да буду искрени и са часним намјерама, а народ ће то сигурно знати да препозна.

 

Небојша Вукановић