palpal

Rasplet u trebinjskom PDP-u – Slavko istjeran na čistac

Inicijativa odbornika Nebojše Milišića i Kluba odbornika za pravdu i red u Skupštini grada Trebinja da se održi Posebna vanredna sjednica lokalnog parlamenta o stanju u zdravstvu i aferi kiseonik, odgovornosti direktora Opšte bolnice u posljednjih nekoliko godina koji su ugrožavali zdravlje građana kršeći Zakon i upozorenja zdravstvenih inspektora korištenjem industrijskog umjesto medicinskog kiseonika, mogla bi na čistac da istjera lažne opozicionare, prije svega Slavka Vučurevića, odbornika u Klubu PDP-a i bivšeg gradonačelnika Trebinja.

Svi odbornici opozicije su odmah prihvatili prijedlog i potpisali Zahtjev samo se Vučurević nećka i premišlja da potpiše Zahtjev. Prvo mu  se nije dopalo što su moji odbornici pokrenuli inicijativu, pa smo mu izašli u susret i prihvatili da PDP bude na vrhu potpisnika a Klub za pravdu i red posljednji, iako smo najveći opozicioni Klub u Skupštini grada Trebinja, ali uprkos tome nije potpisao Zahtjev kako bi ga predali predsjedniku Skupštine grada Trebinja Dragoslavu Banjku, a bez njega opozicija ne može da preda Zahtjev jer je neophodno 10 odbornika.

Ako ništa drugo, ova inicijativa istjeraće na čistac Slavka i mnoge lažne opozicinare. Ranije sam pisao da je Slavko napravio tajni pakt sa Lukom Petrovićem da što duže vremena guši trebinjski PDP dok ga potpuno ne uništi, a onda u pogodno vrijeme zabije nož u leđa Ljubu Kruniću, dr Borjanu i drugim iskrenim opozicionarima koji su mu godinama pomagali u kampanjama da postane odbornik, poslanik, gradonačelnik, potom savjetnik, ambasador…

Dugo vremena ukazujem na Slavka, kao i na druge lažne opozicionare. Još 2012. godine sam bio protivnik njegove kandidature za gradonačelnika, bio pod žestokim napadima i pritiskom, ali je vrijeme pokazalo da sam bio u pravu. Da li će Branislav Borenović, sa velikim zakašnjenjem, smijeniti Slavka, raspustiti Gradski odbor PDP-a i imenovati povjerenika, i da li će Slavko uz pomoć Luke osnovati neki Izvorni PDP 1990, ostaje da se vidi.

Ne pada snijeg da prekrije brijeg, već da svako pokaže svoj trag. Nije bitan broj ljudi koji će biti u opoziciji već je važno da budu iskreni i sa časnim namjerama, a narod će to sigurno znati da prepozna.

 

Nebojša Vukanović