palpal

Ranjena duša i načelniku finansija Miru Gredu

Gdje svi Turci tu i mali Mujo, kaže stara narodna poslovica, pa se ne treba čuditi što je i veliki trebinjski intelektualac i vrsni ekonomista, đak ponavljač sa Megatrenda i načelnik Odjeljenja za finansije grada Trebinja Miro Gredo odlučio da krene stopama svojih mentora Luke, Mika, Laza, Ilije i bratije, presavije tabak i tuži me zbog ranjene duše napaćene.

Pravedniku je zasmetalo što sam u emisiji kod Perice Đakovića izjavio da su se Luka i Miko okružili poslušnicima koji ih slijepo slušaju, obično su neškolovani i nesposobni za važne funkcije koje obavljaju, ali su zato veoma odani svojim nadređenim. Kao primjer slučajno sam naveo da bi drug Miro Gredo, kao načelnik finansija, potpisao sve što traže i bez pogovora izvršio svaki nalog Luke i Mika, pa taman da mu narede da u potkošulji izađe na balkon.

Ta je izjava i sporedno pominjanje jednog marginalca, koji je potpuno nebitan al je očito umislio zbog trenutne prolazne funkcije da je neko mnogo važan, pa se toliko ohrabrio da od mene traži javno izvinjenje, kako bi „ublažio posledice“ i visinu tužbenog zahtjeva. Nevjerovatno kakva drskost i hrabrost, i šta ljudi sebi dozvoljavaju.

U cjelosti objavljujem pismo Mira Greda naslovljeno sa „Demanti i javno izvinjenje – traži se“, a iz samog naslova vidi se visok nivo elokvencije, obrazovanja i komunikacije na visokom intelektualnom nivou, kakav i priliči jednom šefu gradskih finansija.

Ako će mu Tužba pomoći da napreduje u službi, dodatno se dodvori svojim šefovima, potpuno razumijem nastojanja i ciljeve mladog i ambicionalnog intelektualca i marginalca, i ne čudim se što je ovako osjetljiv, jer su sramne presude sudova u drugim predmetima protiv moćnika osokolile sve da se ohrabre i tuže me za svaku glupost i besmislicu. Kad već traži ranjenu dušu, potrudiću se u narednom periodu da detaljnije proučim njegov lik i (ne)djela, šta je sve morao da potpiše po nalogu moćnika, pa da onda bar ima nekih razloga za tužbu.

 

Nebojša Vukanović