palpal

Rajko Dukić izgubio spor sa Jelenom Simić

Presuda Rajko Dukic izgubio spor od Jelene Simic.jpg

Rajko Dukić izgubio spor sa Jelenom Simić

Osnovni sud u Vlasenici donio je presudu kojom se uvažava Tužba Jelene Simić protiv Rajka Dukića i kompanije „Boksit A.D.“ iz Milića, te poništava i proglašava nezakonitom Odluku o otkazu Ugovora o radu kojom je direktor Boksita Rajko Dukić ostavio bez posla. Sud nalaže kompaniji „Boksit“ da Jelenu Simić vrati na posao i radno mjesto ugostiteljskog radnika, ili na drugo odgovarajuće radno mjesto koje odgovara njenoj stručnoj spremi i radnim sposobnostima. Sud je naložio da Dukić isplati i sve izgubljene zarade i naknade koje bi Simićka ostvarila na radnom mjestu počev od 24.12.2015. kada joj je nezakonito uručen otkaz.

Bahati i osioni Rajko Dukić, nakon nezakonitog saslušavanja na poligrafu, brutalno je pretukao radnicu Jelenu Simić neosnovano je optužujući da je odavala poslovne tajne o radu preduzeća i mobingu koji se sprovodi nad radnicima Boksita. Dukić je Jeleni Simić, inače kćerci poginulog borca Vojske Republike Srpske, nanio teške tjelesne povrede po glavi, vratu i tijelu, a potom je nezakonito otjerao sa posla i uručio Otkaz Ugovora o radu. Pored toga Dukić je Jelenu Simić izbacio iz stana u Milićima, koji je bila kupila od kompanije „Boksit“ u kojoj je bila zaposlena.

Dukić i pripadnici njegove „Industrijske policije“ saslušavali su na poligrafu 30-ak radnika Boksita, fizički zlostavljali i maltretirali mnoge radnike i stanovnike Milića, a uprkos svemu policija, nadležno Tužilaštvo, pravosudni organi i ostale zarobljene institucije Republike Srpske nikada nisu reagovale i pokušale preduzeti mjere kako bi obuzdale i urazumile bahatog Rajka Dukića, koji već dugo vremena pokazuje znake devijantnog ponašanja i poremećaja mentalnog zdravlja. Dukić je visoki funkcioner SNSD-a i blizak saradnik Milorada Dodika, a upravo su veze sa čelnicima države i veliko bogatstvo razlog što institucije ne funkcionišu i što Dukić nekaženjeno može da maltretira radnike i sugrađane.

Prvostepena presuda Osnovnog suda u Vlasenici i sudije Elbise Muharmović Karić ipak vraćaju vjeru da nije baš sve propalo i uništeno, i da postoje pojedinci, časne i čestite sudije i tužioci koji pošteno i savjesno rade svoj posao, i nisu pod kontrolom mafije.

Nebojša Vukanović