palpal

Radukić planira da objavi 10 revizorskih Izvještaja istovremeno

Namještanja revizorskih Izvještaja i pokušaji prikrivanja kriminala u javnim preduzećima i ustanovama, te davanja negativnog mišljenja za politički nepodobne. Tako je Bijeljina trebala dobiti negativno mišljenje, za period dok je pokojni Mićo Mićić bio gradonačelnik, ali je korumpirani i ucijenjeni Radukić dobio signal da da mišljenje sa rezervom, kao i za grad Banjaluku, gdje je popeglao kriminal i zloupotrebe Igora Radojičića.

Zato će negativno mišljenje da da gradu Prijedoru, okomi se na bivšeg gradonačelnika Milenka Đakovića i DNS, kako bi kaznio bivšeg koalicionog partnera, ali će iz pragmatičnih razloga, po instrukcijama iz vrha režima, Putevima Srpske dati mišljenje sa rezervom za period dok se Nenad Nešić nalazio na čelu ovog javnog preduzeća.

Kako bi bilo što manje reakcija u javnosti, Jovo Radukić planira da 10 revizorskih Izvještaja objavi istovremeno i tako zatrpa javnost gomilom podataka. Već tri mjeseca Radukić ne smije da dođe na sjednicu Odbora za reviziju Narodne skupštine Republike Srpske, jer se boji rafalnih pitanja, a još uvijek nije Odboru dostavio Plan rada za 2022. godinu.

   Takođe korumpirani i ucijenjeni Jovo Radukić je odbio poslušnost i nije uradio Reviziju grada Doboja, iako je bilo planirano kako bi se sakrile zloupotrebe u izbornoj godini, te nije dostavio informaciju kako je i za koliko novaca kupio novu poslovnu zgradu.

Uskoro više detalja o zloupotrebama i namještanju revizorskih Izvještaja, te kombinacijama sa kadriranjem šefova timova koji su poslati da rade revizije javnih preduzeća i ustanova.

 

Nebojša Vukanović