palpal

Putujući cirkus manipulatora i lažnih neimara sa novom predstavom gostovao u Trebinju

Buk bijel fot.jpg

Putujući cirkus manipulatora i lažnih neimara sa novom predstavom gostovao u Trebinju

Po ko zna koji put putujući cirkus manipulatora i lažnih neimara, predvođenih predsjednikom Miloradom Dodikom i premijerkom Željkom Cvijanović, posjetio je Trebinje i predstavio novi pozorišni komad – komediju „Buk bijela“. Scenario i režiju potpisali su Milorad Dodik i Željka Cvijanović, a na pločicama Elektroprivrede nastupio je stari ansambl Narodnog pozorišta Vlade Republike Srpske. Vlada nastavlja da obmanjuje građane besmislenim obećanjima i imaginarnim hidroelektranama, tvrdi kako je Hercegovina najveće gradilište i kako se puno radi, al postoji samo jedna osnovana bojazan da se umorni i iscrpljeni ministri vrući ne napiju hladne vode.

Kao što su ranije bombastično najavljivani Gornji horizonti, drugi blok termoelektrane u Gacku, hidroelektrana Dabar, aerodromi, putevi, željeznice i hidroelektrane na Drini, putujući karavan cirkuzanata i komičara pred ove izbore najavio je gradnju hidroelektrane Buk bijela. Niko nije rekao na koji način će se finansirati projekat, kako će se obezbjediti 383 000 000 maraka, i zašto nije završena hidroelektrana Dabar koja je već trebala biti na mreži, jer su prilikom osnivanja preduzeća i imenovanja Radivoja Bratića za direktora manipulatori obećali da će ona biti na mreži 2016. godine.
Preduzeće HE„Dabar“, kao i trebinjski aerodrom, ugašeno je i utopljeno u Hidroelektrane na Trebišnjici, ni nakon 5 godina nije završen čak ni revidirani građevinski projekat buduće Hidroelektrane Dabar, a jedino je Radivoje Bratić uspješno sebi i svom privatnom preduzeću „Vodoprivreda“ prebacio 600 000 maraka za posao navodne revizije glavnog projekta.

Već 10 godina ne mijenjaju se ustaljeni načini manipulacije građanima, ali ne mijenjaju se ni glavni akteri. Tako smo po ko zna koji put slušali istu priču i na ekranima gledali ista potrošena lica Milorada Dodika, Željke Cvijanović, Petra Đokića, Željka Kovačevića, Branislave Milekić, vladike Grigorija… Zanimljivo je primijetiti da tokom ceremonije potpisivnja u kadru nije bilo nijednog Hercegovca iako je događaj organizovan u Trebinju, što je najbolji pokazatelj maćehinskog odnosa Vlade kontinuiteta prema Hercegovini.
Na kraju se treba samo postaviti pitanje da li će Hercegovci i 11 godinu za redom progutati isti mamac ili će napokon da se probude i vjeruju svojim očima umjesto otrcanim i potrošenim pričama grupe do sada neviđenih prevaranata i manipulatora na ovim prostorima.

Nebojša Vukanović