palpal

Prvosveštenik

Prostor koji režimski mediji daju pri-pejd marginalcima i ludacima je fascinantan. Nakon što je u odbrani napaćenog srpstva utihnuo Dževad Galijašević, jer su objavljene fotografije i video snimak kako na Vozući 1995. pozdravlja Aliju, Abu-Hamzu i vehabije, njegov prostor popunjava izvjesni Pavlović iz Bratunca, predstavljajući se kao lider nekakve Istočne alternative. Kao da neko iz sjene pritisne dugme, nekadašnji polaznik specijalnih škola izgovori ili potpiše pripremljeni tekst, i iznese bljuvotine koje su čak previše i za čelnike režima .

 

Tako je nakon nedavnog protesta u parku Mladen Stojanović „lider“ iz Bratunca izjavio kako Džordž Soroš, mi manje ni više, stoji iza ovih okupljanja, plaća Draška, Jelenu i mene, a da je cilj rušenje Republike Srpske. Specijalac Vojin traži da policija zabrani proteste i bilo kakva okupljanja građana, ili će on i njegova Istočna alternativa organizovati kontramiting. Ne znam da li bi došao samo Vojin ili sva tri člana i pristalice Istočnjaka, ali je upozorenje ozbiljno.

 

Ukoliko se okupljanja nastave prvosveštenik vladajuće Partije

i režima kaže da će lično doći u Banjaluku da osvešta tamjanom nas troje opozicionih poslanika i mjesto gdje protestvujemo, valjda da otjera što dalje Soroša i đavole koji su napali Republiku Srpsku i narod. Dok je ovakvih prvosveštenika neprijatelji i đavoli nam ne trebaju, ali korisni idioti su ipak za nešto i  dobri, jer njihovo lupetanje govori o namjerama režima da zabrani bilo kakva javna okupljanja i proteste. Režim uprkos svim naporima neće ugušiti bunt i otpor, a vjerujem da će vremenom ovakvim ponašanjem napraviti kontraefekat.

 

Nebojša Vukanović