palpal

Prva reagovanja iz Nevesinja

Tekst o Ilinoj i Ristićevoj Listi za Nevesinje privukao je dosta pažnje i  izazvao burna reagovanja u Nevesinju, a prema mojim izborima iz SNSD-a posebno je ljut drug Ilija jer mu je plan unaprijed demaskiran, do detalja, samim tim šanse za prevaru i podvalu drastično smanjene, pa sada traži ko je insajder iz njihovih redova.

Prvo pisano reagovanje, koje prenosim u cjelosti, stiže od Aleksandra Vukovića, koga sam nekada poznavao kao velikog opozicionara, koji se divio mojoj borbi, a onda je naprasno nestao i ućutao se kao mnogi, približavajući se vlasti za neki posao i mali interes, a onda i zabranio skup opozicionih poslanika u Domu kulture i Galeriji kao odgovorno lice. Kakav paradoks, da neko ko vam piše, ko vas glorifijuke, izražava divljenje i zove na razgovor i piće kako bi vas čuo, za koga sam uvijek našao vremena,  preko noći prelomi, nestane, zabrani skup i iznajmljivanje sale za koju je odgovoran.  Nažalost takvih je mnogo, koji preziru vlast i tirjane, dive se viteškoj borbi protiv zla i mafije, a onda u ključnim momentu nestanu i kažu „Volim ja i poštujem Vukana, sve što govori je istina i sve je u pravu, al moram glasati za zlo zbog tetke, strica, kuma ili ličnog interesa.. “  To je uzrok naše agonije i propasti. Vuković tvrdi da nije glumac već je diplomirao teatrologiju i svjetsku književnost, praveći se naivan kako tobože nije shvatio aluziju između glume, teatra i politike. Njegovo reagovanje prenosim u cjelosti.

 

Poštovani,

Iz radoznalosti sam pročitao Vaš tekst u kojem pokušavate da razotkrijete, kako ste rekli, neku novu podvalu… Čitajući nisam ni slutio da ću naići na svoju fotografiju (na kojoj ste isjekli moju pokojnu sestru), a kamo li na nevjerovatne dezimformacije koje Vam je neko poslao.
Dakle, jesam radnik Centra za kulturu i informisanje i odgovorno lice za Dom kulture i Gradsku Galeriju. Za ovo za šta me optužiste juče sam prvi put čuo. Iliju Tamindžiju poštujem kao Narodnog poslanika, a nikakav „pakt“ sa njim, niti sa bilo kim, nisam sklapao. Vidio sam ga nekoliko puta i nikada nasamo! Glumac nisam, niti sam studirao glumu. Završio sam „Svjetsku književnost i teatrologiju“, na FFUIS. Nikada se nisam aktivno bavio politikom, a uvijek sam iznosio svoje mišljenje, bilo „poziciono“ ili „opoziciono“. Prodavao karte jesam za jednu pozorišnu predstavu, jer sam tako htio, niko mi nije naredio. Što bi neko drugi ako sam ja već tu!? Cijepao karte za bioskop nisam nikada, postoje ljudi koji to rade. Najviše mi je zasmetalo to što ste javno objavili (dez)informacije koje Vam je neko proslijedio, a što je očigledno nije imao dobru namjeru.

S, poštovanjem

Aleksandar Vuković