palpal

Provalnike baciti u okove!?

Dokon pop i jariće krsti, a zarobljena partijska Milicija Dragana Lukača umjesto istrage kriminala i velikih pljački učestvuje u kampanji vlasti. Tako je prvi potez novog načelnika PU Trebinje, Lakete no2, pokretanje istrage ko je tobože provalio vrata na Mjesnoj zajednici Lastva, po besmislenoj prijavi grada Trebinja. Da se ne bi mučili, evo ja se javno dobrovoljno prijavljuje da sam provalnik i mogu odmah da me bace u okove, jer je to krajnji cilj, i tako riješe sve probleme u gradu.

 

Zamajavanje glupostima i skretanje pažnje sa ključnih problema na trivijalne sitnice, jedna je od taktika režima i njihovih medija. Umjesto da utvrdi ko je opljačkao Elektroprivredu RS i HET, ko su klijenti profesora Papovića, pohapsi lopove koji su opljačkali državu i narod pretvorili u sirotinju, čelnici partijske Milicije traže od inspektora sa se bave glupostima, ponižavaju poštene službenike i policajce, od kojih su mnogi frustrirani jer im načelnici vežu ruke i ne dozvoljavaju da hapse krupne ribe i prave kriminalce, prerušene u lažnu gospodu i elitu sa kravatama.

Tako sam prije nekoliko dana dobio prekršajnu prijavu od PU Trebinje, jer sam osudio privođenje kolege Miljana Kovača i tražio njegovo puštanje na slobodu, a sada se vodi istraga o navodnoj provali u MZ Lastva. Postavlja se pitanje da li je posao policije da čita i pomno prati pisanje disidenata, ili hapšenje razbojnika i kriminalaca?

    Sa dr Borjanom u Lastvu sam došao oko 17.45, i ispred otvorene MZ Lastva bila je okupljena grupa mještana, a vrata su bila otvorena. Mjesna zajednica je u očajnom stanju, umjesto stakla prozori su zakovani daskama i kartonima, a nekakve sulude istrage i spinovanje javnosti o tome kako smo dr Borjan i ja bahati nasilnici koji su provalili i oštetili gradsku imovinu, predstavljaju vrhunac licemjerstva.

Trebalo bi umjesto istrage „provalnika“ utvrditi odgovornost gradskih službenika koji opstruišu pristojnu i skromnu kampanju dr Saše Borjana, ali ako je partijskoj Miliciji lakše ja ću se dobrovoljno prijaviti da me bace u okove, i tako poprave statistiku rasvjetljavanjem teških krivičnih djela. Treba reći da je svima očigledno da je uzrok svih problema, opstrukcija i zaključavanja prostorija pokušaj osvete načelnika Odjeljenja za opštu upravu dr Borjanu zbog pisanja njegove supruge i portala Direkt, rasvjetljavanja malverzacija sa zemljištem, balon-salom i kafićem koji je Milićević podigao kod Mašinske škole.

 

Nebojša Vukanović