palpal

Protesti u Bileći zbog puštanja nasilnika na slobodu

Čestite, milosrdne i pravedne trebinjske kadije donijele su još jednu u nizu skandaloznoh odluka koje su uznemirile javnost, i nakon 48 sati nakon hapšenja pustile na slobodu osumnjičene za otmicu, koji su oteli pa pretukli mladića Dušana Miloševića iz Bileće. Zbog ovakve odluke i puštanja na slobodu počelo je spontano okupljanje naroda u centru grada, ispred Skupštine opštine Bileća.

Bilećani su ogorčeni jer su sudije pustile na slobodu nasilnike, strahuju da bi se novo nasilje i incidenti mogli ponoviti. Građani traže da se uloži Žalba i da veća sudska istanca preispita Odluku korumpiranih trebinjskih kadija.

Podsjetimo, proteklog vikenda više mladića iz Bileće nakon incidenta u kafani presrelo je na ulici ispred porodične kuće mladića Dušana Miloševića, pretukli ga, potom oteli i ubacili u gepek vozila „mercedes“, odvezla do sela Prerace, na granici sa Crnom Gorom, tamo nastavili da ga tuku, maltretiraju i javno ponižavaju jer su sve snimali i objavili na društvenim mrežama.

Ovaj događaj uznemirio je Bileću i Hercegovini, jer su neka od lica od ranije poznata policiji po nasilju, ali to nije puno zabrinulo trebinjske kadije, jer za njih nema kazne godinama iako uporno krše zakon.

 

Nebojša Vukanović