palpal

Protesti širom Crne Gore, režimski mediji u Srpskoj i Srbiji ćute!

Gotovo u svim većim mjestima i opštinama u Crnoj Gori i večeras su održani masovni protesti, a ulicama gradova prošle su litije sa hiljadama vjernika koji se protive usvajanju spornog Zakona o slobodi vjeroispovjesti, kojim režim Mila Đukanovića pokušava oteti manastire, crkve i hramove Mitropoliji i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Protesti su mirni, obezbjeđuju ih jake snage policije i tajne Službe ANB-a, preimenovane stare UDBE koja se samo u Crnoj Gori nije promijenila 70 godina, a nezadovoljni Crnogorci uglavnom uzvikuju parole protiv svog predsjednika, koji je osmislio Zakon i način da otme zakone prekrajajući istoriju. Osim što je dodatno podijelio svoj narod, Milo je uspio u namjeri sa skrene pažnju javnosti sa afere „Atlas“, „Knežević“, „koverta“ i drugih koje su uzdrmale režim..

I dok narod protestvuje širom Crne Gore, pokušava skrenuti pažnju međunarodnoj javnosti i izvršiti pritisak da se odustane od suludih namjera i ideja, režimski mediji u Srpskoj i Srbiji glasno ćute i šturo izvještavaju. Očigledno je da su Vučić i Dodik dali signal svojim kontrolisanim medijima da ne izvještavaju detaljno o tome šta se događa u Crnoj Gori, i tako pomognu svom pobratimu i učitelju Milu Đukanoviću u progonu Srba i Republike Srpske. Glasno ćutanje i zabijanje noža u leđa Srbima u Crnoj Gori od strane Dodika i Vučića, nosilaca ordena Svetog Save, predstavlja klasičan čin izdaje nacionalnih interesa i ostavljanje na cjedilu svojih sunarodnika, kojima se godinama krše osnovna ljudska i građanska prava.

Ne pada snijeg da prekrije brijeg, već da lažne patriote, populisti i manipulatori pokažu svoj trag…

 

Nebojša Vukanović