palpal

Protesti građana zbog prekida nastave

Sinoć su na ulice Modriča, Doboja i još nekih mjesta u Republici Srpskoj izašli nezadovoljni roditelji, profesori i ostali građani koji protestuju zbog odluke Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije da se obustavi nastava u školama. Oko 150 roditelja i građana okupilo se sinoć ispred Osnovne škole Sveti Sava u Modriči, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog zatvaranja škola i obustave nastave, a potom su prošetali ulicama grada pored sjedišta Skupštine opštine Modriča.

Počelo je i prikupljanje peticije roditelja koji traže da se odluka poništi i da se djeca vrate u škole, a za kratko vrijeme u Modriči, Doboju i još nekim opštinama Republike Srpske prikupljeno je nekoliko stotina potpisa nezadovoljnih građana koji traže da se nastava odvija u školama a ne na internetu, a stanica na „fejsbuku“ već prvog dana dobila je oko 8 400 pratilaca.

Ima najava da bi se protesti danas mogli održati u još nekim mjestima u Republici Srpskoj, a veliko je ogorčenje naroda u svim dijelovima Srpske zbog ponašanja i suludih odluka Vlade Republike Srpske i Republičkog štaba za vanredne situacije.

 

Nebojša Vukanović