palpal

Protest radnika Savoksa – ogorčeni na premijera Viškovića

Veća grupa radnika firme „Savoks D.O.O.“ iz Milića jutros je započela proteste, nezadovoljni odnosom Šuma Srpske prema ovom preduzeću koje se bavi proizvodnjom montažnih kuća i objekata, a Javno preduzeće i Vlada ne ispunjavaju ugovorne obaveze i ne isporučuje drvnu građu iako su je unaprijed platili avansno.

Radnici su nosili transparente na kojima je, između ostalog, napisana i poruka za predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića – „premijeru tvoji Milići te ne vole“!

 

Prema mojim saznanjima kompanija Savoks iz Milića uplatila je avansno 12 000 kubnih metara drveta i oblovine Šumama Srpske, ali su isporučene samo 3000 m3, dok isporuka 9 000 M3 kasni. Vlasnik firme je molio direktora Šuma Srpske, a potom i premijera Viškovića, da ispune obaveze kako bi firma mogla da radi, Višković je poručio vlasniku da pošalje kamione da natovari oblovinu ali su se oni ipak ponovo vratili prazni u sjedište firme pa su ogorčeni radnici i privrednik, koji ne mogu da rade i posluju zbog korupcije u Šumama Srpske i Vladi, odlučili da organizuju proteste.

 

Postavio sam pitanje i zatražio da premijer odgovori zbog čega ga ne vole u Milićima i zašto su organizovani protesti, pa se nadam da će odgovoriti tokom zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske.

 

Nebojša Vukanović