palpal

Протест билећких средњошколаца

Јутрос је прекинута настава у Средњошколском центру „Голуб Куреш“ у Билећи јер су ученици у знак протеста напустили учионице које су већ дуже времена хладне. Ученици су напустили наставу и поручили професорима и директорици Здравки Милићевић да не желе да се смрзавају у хладним учионицама.

Десетак ученика није на вријеме напустило школу па је директорица Милићевић, која је одавно на злу гласу широм Херцеговине, наредила да се они закључају и онемогуће да оду својим кућама, а професори на телефон упорно позовају ученике и пишу поруке да се врате на наставу.

Већ годинама Средњошколски центар у Билећи нема гријање, али је директорици Здравки Милићевић важније да врши мобинг, притисак, намјешта конкурсе и злоупотребљавља функцију него да обезбједи услове за нормално одвијање наставе. Тзв „премијер“ Радован Вишковић јуче је на Светог Саву био у Билећи, али није обишао ниједну школу на школску славу већ са Миљаном и браћом Вуковић освештао капелу, шаљући ваљда поруку да је њему, Влади и СНСД-у више стало до мртвих и загробног живота него до преосталих  грађана који још нису побјегли у свијет од терора режима!?

Било би добро да се данас искупи, кад је већ у Херцеговини, сврати до Билеће и Средње школе како би се на лицу мјеста увјерио каква је атмосфера и стање у образовним установама..

 

Небојша Вукановић