palpal

Propali put Štrabaga ka Jahorini kao obraz licemjerne Evrope

Dugo vremena govorim da evropske zemlje i Evropska Unija prema nama imaju krajnje licemjeran i maćehinski odnos, da nas posmatraju sa visine kao neke primitivce i domorodce u kolonijama, koje su vijekovima pljačkali, iskorištavali i bogatili se na porobljavanju i iskorištavanju drugih, i sve je više činjenica i pokazatelja koji potvrđuju da sam u pravu.

Evropa nas pokušava pretvoriti u savremenu koloniju i jednu vrstu sanitarnog koridora, gdje će odlagati svoj otpad, polovna vozila, migrante, podsticati korupciju pomagajući korumpirane vlasti i porobljavati nas skupim kreditima koje daju korumpiranim političarima da bi ostali na vlasti jer im trebaju ucjenjene marionete, a sa druge strane nastoje uzeti nam najbolje mlade ljekare, inženjere, programere, tako dodatno uništavajući šanse da se oporavimo, postanemo normalno i uređeno društvo i pravna država.

Nekoliko kilometara puta do Jahorine, koji je prošle godine uradila čuvena austrijska kompanija Štrabag, najbolje pokazuje licemjerstvo Evrope i korupciju u kojoj otvoreno učestvuju i svojim ponašanjem podstiču. Putevi Srpske su u izgradnju nekoliko kilometara puta od Trijangle do Jahorine uložili 3,5 miliona maraka, ali je poslije samo godinu dana put toliko ispucao i uništen od klizišta da će za popravku i sanaciju trebati čak 5 miliona maraka.

Osim nadzora i odgovornih u Putevima Srpske, velika odgovornost je i na izvođaču Štrabagu, a potrudiću se da im ovo bude dobra referenca i da narod shvati kakav je istinski odnos prema nama multinacionalnih kompanija.

 

Da se nešto slično dogodilo u Austriji ili nekoj drugoj evropskoj zemlji bio bi odmah smijenjen ministar saobraćaja i uhapšen veliki broj ljudi, a kod nas, u zarobljenoj Zemlji čuda, nažalost, niko neće odgovarati. Istraga i pravda puno ne interesuju vlasti koje su bacile pare i lani se slikale pred izbore kad je par kilometara puta svečano otvoreno.

Opširnije u video prilogu…