palpal

Procesuiranja Šešlije velika pobjeda

Prije tačno dvije godine, u tekstu „Šešlija odmah da podnese ostavku“ objavljenom 7-og marga  prvi sam otkrio kriminal i pisao o nevjerovatnoj zloupotrebi i pljački direktora Bolnice Srbija i visokog funkcionera vladajućeg SNSD-a Nebojše Šešlije, koji je oštetio bolnicu, pljačkao narod i državu u jeku pandemije i krize, a nažalost nije jedini.

 

Pisao sam detaljno i javno govorio na blogu i Narodnoj skupštini Republike Srpske o tome kako je drsko i bahati direktor Šešlija, u nabavci vrijednoj 58 000 maraka oštetio bolnicu na čijem je čelu za 55  maraka, što je samo jedan mali primjer koji govori kakve su razmjere pljačke i korupcije, i tražio da institucije reaguju, istraže kriminal i zloupotrebe i kazne odgovorne.

 

Da je pravda sporta ali dostižna pokazuje informacija da je juče Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo Izvještaj protiv direktora Bolnice Srbija Nebojše Šešlije i dirertora Krajina grupe Savića zbog zloupotrebe položaja, u kome je potvrdila tačnost mojih navoda, osim što sam tvrdio da nabavljeni aparat vrijedi 5000 maraka kada su ukrali 53 000, a njegova vrijednost je 3000 maraka i ukrali su 55 232!

Čudno je kako Tužilaštvo nije u Krivičnu prijavu uključilo i Nenada Nešića, bivšeg direktora Puteva Srpske, koji je obezbjedio sredstva, i vjerovatno je upoznat i uključen u cijeliću operaciju i zamešateljstvo, ali to će se utvrditi istraga ili ako neko od osumeičenih progovori i nagodk se sa tužiocima.

Da nisu osumeičenih bili beskrupulozni i bahati, da se nisu pohvalili medijima i javnosti, vjerovatno da ova pljačka, kao i mnoge druge, ne bi bila otkrivena.

Detaljnije u video prilogu

 

Nebojša Vukanović