palpal

Priznanje pregovora i ustupka Prointeru, ujutro odgovor i par pitanja gradonačelniku Stanivukoviću

Mjesec dana je gradonačelnik Banjaluke ćutao o izbornoj krađi, osim na dva velika skupa gdje je u narodu želio dobiti neki poen glumeći u svom prepoznatljivom stilu opozicionara, ali je nastavio da mi odgovara, očito uznemiren reakcijama javnosti i brojnim komentarima na svojim objavama, koje ne stiže da pobriše koliko su Banjalučani i narod ogorčeni njegovom simbiozom i približavanjem Dodiku.

Drago mi je da je Stanivuković priznao kako je napravio ustupak prvoj familiji i izašao u susret, dao saglasnost da Prointer u centru Banjaluke, iza hotela Bosna, gradi oblakoder i zaradi milione, ali mi je žao što je izbjegao neka pitanja i nije odgovorio zašto ne spominje više bata i seku, tatu i Prointer, gdje je nestalo čuveno „stablo“, te o poslovima sa Kajom, tajkunima, izmjenama regulacionih planova i ustupcima krupnom kapitalu…

Možda je Stanivuković osnažen jer ima jaka leđa, podržala ga je prvo seka Gorica, potom Begić pa savjetnik i pretorikanac Milan Mito Tegeltija, pa nije ni čudno što je izrazio ambiciju da kao „pobjednik“ dalje napreduje, preuzima stranke i pozicije, vjerovatno kako bi pacifikovao udare i kritike na račun režima.

Sutra ću odgovoriti na pokušaje omalovažavanja i diskreditacije, te ismijavanja rezultatom Liste za pravdu i red, te za početak postaviti par pitanja gradonačelniku, očekujući da će i dalje biti brz i dati javne odgovore na brojna pitanja koja interesuju javnost.

Drag mi je Platon ali mi je istina Draža. Nemam namjeru da bilo kome tolerišem zaokrete, koketiranja i približavanja režimu. Sutra više detalja u odgovoru i par pitanja koja ću postaviti režimu.

 

Nebojša Vukanović