palpal

Pritisak urodio plodom – počela rekonstrukcija puta Nevesinje – Mostar

Stalni pritisak na Puteve i Vladu Srpske i ukazivanje na problem užasne putne mreže u zapostavljenoj Hercegovini ipak daje neki rezultat. Poslije 15 godina napokon počinje sanacija nekih dotrajalih dionica. Nakon 60 kilometara puta od Trebinja do Ljubinja, koji je nedavno rekonstruisan, juče je počela sanacija magistralnog puta Mostar – Nevesinje.

Posao će izvesti mehanizacija HP investinga iz Mostara, omiljene firme Luke i Ilije, u vlasništvu Hasana Pekušića. Pogledajte kratak video-prilog o početku radova na sanaciji puta.

Ovu dionicu sam nedavno snimao, i dobro je da su Putevi Srpske izdvojili 3,5 miliona maraka za sanaciju dionice, ali su to mrvice koje se daju na kašikicu Hercegovini. Upravo ovu dionicu puta sam snimao prošle godine, kako bih skrenuo pažnju javnosti na ovaj problem i uporedio puteve kod nas i u Federaciji.

Dobro je da se bar nešto napokon krenulo raditi, ali neophodno je još završiti put od Tjentišta do Foče preko prevoja Prijeđel i od Foče do Šćepan Polja, te od Ljubinja do Stoca, preko Žegulje, te od Gacka do Nevesinja, kako bi se saobraćajno deblokirala Hercegovina.

Pritisak ću nastaviti svom žestinom i dalje sve dok se ne izvrši balans i ne prekine maćehinski odnos Vlade Republike Srpske prema Hercegovini i istočnom dijelu Republike Srpske.

 

Nebojša Vukanović