palpal

Pritisak urodio plodom – otvorena istraga protiv gradonačelnika Ćurića

Da argumenti i pritisak javnosti na zarobljene institucije daju rezultat govori i poziv koji sam danas dobio od inspektora za privredni kriminal Policijske uprave Trebinja. Sutra od 10 časova pozvan sam u Policijsku stanicu Trebinje da dam izjavu povodom Krivične prijave koju sam podnio protiv gradonačelnika Trebinja Ćurić dr Mirka zbog Krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlaštenja.

 Nakon nedavne konferencije za novinare koju smo organizovali i građana koji su se spontano okupili ispred Palate (ne)pravde u Trebinju, kako bi izrazili nezadovoljstvo radom i stanjem u pravosuđu, stvari su se poslije par mjeseci pokrenule sa mrtve tačke. Tužilac je otvorio istragu, a sutra ću govoriti inspektorima o načinu kako je Ćurić, mimo zakona, prebacio skoro pola miliona maraka iz gradskog budžeta na račun Fudbalskog kluba Leotar. 

Sve se može kad se hoće, a predmet je tako čist da nema šanse da se Ćurić izvuče bez zatvorske kazne, jer se radi o školskom primjeru zloupotrebe položaja, a slučaj i rad tužioca ćemo detaljno pratiti do samog kraja kako se ne bi dozvolilo da prođu nekažnjeno oni koji se krajnje neodgovorno ophode prema narodu a obavljaju ključne funkcije.

Sutra nakon saslušanja više detalja o ovom slučaju. Pokretanje slučaja vršnjačkog nasilja u Nevesinju, kao i brojni drugi primjeri, pokazuju da se stvari mogu pokrenuti sa mrtve tačke i riješiti problemi ako se zarobljene institucije natjeraju da rade po zakonu.

 

Nebojša Vukanović