palpal

Primitivac, bivši gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, fizički nasrnuo na moje saradnike u apoteci

Za rubriku vjerovali ili ne. Bivši gradonačelnik Trebinja, sada odbrornik Selakovog i Skokovog SPS-a u Skupštini grada Trebinja Slavko Vučurević, ušao je danas oko 11 časova u apoteku u Trebinju i napao mog prijatelja i saradnika, čije ime ne želim pominjati da ga ne bi stavljao u sličan kontekst sa primitivcom. Bez riječi i bilo kakvog povoda primitivac Vučurević je sa vrata počeo da psuje i prijeti, na iznenađenje radnika i svih koji su se tu zatekli, a potom je pokušao pesnicom da udari mog prijatelja, uz prijetnje da će on pokazati njemu i „lideru“, aludirajući na mene.

Intervencijom radnika i kupaca spriječen je veći incident i fizički sukob, a čim je pozvana policija Vučurević se udaljio sa lica mjesta svojim automobilom, uz psovke i prijetnje. Nije ovo prvi put da se primitivac Slavko Vučurević ponaša nasičnički, prijeti i fizički napada ljude, što su potvrdili i policijski inspektori tokom saslušanja u Policijskoj upravi Trebinje.

Slučaj je prijavljen policiji, radnik apoteke je potvrdio kao svjedok šta se dogodilo, postoji i snimak sa video nadzora, pa ostaje da se vidi da li će i kako biti kažnjen Vučurević. Godinama sam upozoravao da je on podmukli spavač Luke Petrovića, koji je razorio i kompromitovao trebinjsku opoziciju, najviše kao gradonačelnik od 2012. do 2016. godine, a kasnije kao spavač, da bi se maske konačno skinule prošle godine, pred izbore, kad je formalno prešao na stranu režima po zadatku svojih mentora.

Mi smo legalisti koji poštuju institucije, iako su one dobrim dijelom zarobljene i u službi vladajuće oligarhije, a ako se slični incidenti ponove a krivci ne budu kažnjeni, mi se moramo sami braniti i organizovati od nasilnika i provokatora, a ima nas hvala Bogu sasvim dovoljno i nećemo dati da se na mami bilo ko iživljava.

Ako se pravda bude dijelila oko za oko zub za zub, onda je to put u anarhiju, a za to će krivci biti odgovorni službenici koji gledaju kroz prste moćnicima a progone one koji se bore protiv nepravde. Zato očekujemo da policija i tužilaštvo reaguju u skaldu sa zakonom, jer siguran sam da provokacija i napad nisu slučajni niti je ovo izolovan slučaj već jedan u nizu incidenta i provokacija.

Detaljnije u video prilogu..

 

Nebojša Vukanović