palpal

Приједор као нови Ватерло

Додик баш добро слуша и гледа шта говорим, и управо данас, као што сам предложио у понедјељак, ултимативно тражи од градоначелника Приједора Далибора Павловића да се повуче и до подне поднесе оставку. Напокон је повукао добар и рационалан потез, и треба га похвалити.

Подне је управо прошло, Павловић није још поднио оставку, али се није појавио ни на сједници Скупштине града Приједора, али нема времена и простора за манервисање. Сам је себи запечатио судбину, Додик је само ударио печат.

Да ли ће се Павловић сам писмено повући или ће бити додатно понижен остаје да се види. Јасно је да Додик на Павловићу жели показати моћ и повратити изгубљени ауторитет, али је све кратког даха јер је вода ушла у уши и СНСД је пред потопом јер вода цури на све стране а афере и ударци се редају као на траци.

Приједор ће ускоро постати наш Ватерло, поприште великог одмјеравања моћи власти и опозиције. Опозиција мора бити рационална и мудра, пронаћи најбољег, једног заједничког кандидата и побиједити на ванредним локалним изборима у Приједору, чиме би се пред Опште изборе нанио жесток ударац режиму јер би опозиција имала градоначелнике у три највећа града у Републици Српској.

Режим је рањен али опасан, и не треба се ни тренутка опуштати нити потцијенити јер ће режим уложити све ресурсе, наравно јавним злоупотребама политичке моћи и институција, да новцем и притиском поново има градоначелника у Приједору.

Пред нама је врела јесен, и биће борба непрестана до коначне побједе.

 

БОНУС:  Снимак конференције за новинаре на којој се говорило и о дешавањима у Приједору ..

Небојша Вукановић