palpal

Prijedor kao novi Vaterlo

Dodik baš dobro sluša i gleda šta govorim, i upravo danas, kao što sam predložio u ponedjeljak, ultimativno traži od gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića da se povuče i do podne podnese ostavku. Napokon je povukao dobar i racionalan potez, i treba ga pohvaliti.

Podne je upravo prošlo, Pavlović nije još podnio ostavku, ali se nije pojavio ni na sjednici Skupštine grada Prijedora, ali nema vremena i prostora za manervisanje. Sam je sebi zapečatio sudbinu, Dodik je samo udario pečat.

Da li će se Pavlović sam pismeno povući ili će biti dodatno ponižen ostaje da se vidi. Jasno je da Dodik na Pavloviću želi pokazati moć i povratiti izgubljeni autoritet, ali je sve kratkog daha jer je voda ušla u uši i SNSD je pred potopom jer voda curi na sve strane a afere i udarci se redaju kao na traci.

Prijedor će uskoro postati naš Vaterlo, poprište velikog odmjeravanja moći vlasti i opozicije. Opozicija mora biti racionalna i mudra, pronaći najboljeg, jednog zajedničkog kandidata i pobijediti na vanrednim lokalnim izborima u Prijedoru, čime bi se pred Opšte izbore nanio žestok udarac režimu jer bi opozicija imala gradonačelnike u tri najveća grada u Republici Srpskoj.

Režim je ranjen ali opasan, i ne treba se ni trenutka opuštati niti potcijeniti jer će režim uložiti sve resurse, naravno javnim zloupotrebama političke moći i institucija, da novcem i pritiskom ponovo ima gradonačelnika u Prijedoru.

Pred nama je vrela jesen, i biće borba neprestana do konačne pobjede.

 

BONUS:  Snimak konferencije za novinare na kojoj se govorilo i o dešavanjima u Prijedoru ..

Nebojša Vukanović