palpal

Prestolonasljednik sa svitom, ali i policijskom pratnjom, stiže u Hercegovinu, Luka u panici i strahu od uklanjanja

Prestolonasljednik Igor Dodik, nakon imenovanja za organizacionog sekretara i prvog operativca Partije, kreće u obilazak terena i slaganje svoje ekipe ljudi, koja ima zadatak da sluša instrukcije i pripremi lokalne izbore. Nakon sjevero-zapada Srpske ovaj vikend se spušta na krajnji jug, a zanimljivo je da njegovo kretanje prati i obezbjeđuje policija, kao da se radi o premijeru, predsjedniku i nekoj od štićenih ličnosti i funkcionera.

Planirano je da Igor Dodik prvo svrati do Čajniča i Foče, a onda se preko Gacka spusti do Trebinja. Tata mu je prepustio terensko rukovođenje Partijom, a cilj posjete je da dodatno učvrsti svoje poluge moći. Od njegove posjete posebno strijepi poniženi i ranjeni don Luka Lučiano Petrović, koji visi u koncu, jer iza sebe svugdje ostavlja haos i tragove nečovještva.

Igor Dodik mu je već poslao jasnu poruku, ko želi čitati između redova, jer je u Gacku iz Opštinskog odbora SNSD-a potpuno uklonio načelnika Ognjena Milinkovića, na zahtjev Srđana Milovića, a sve zbog činjenice da se odlazeći načelnik Gacka približio Luki Petroviću, što je pokazatelj na čiju je stranu u Hercegovini stao. Da li će Igor nastaviti da siječe crvene knezove pokazaće vrijeme, ali je svima postalo očigledno da je Luka Petrović u poslednje vrijeme u velikom strahu, panici i agoniji da bi mogao biti potpuno uklonjen unutar partijskih čistki koje prestoje, zbog čega sve češće traži utjehu u vinu, jer su rezultati njegovog rada katastrofalni na svim poljima, prije svega rukovođenje Elektroprivredom, koja je opustošena, ali i raskolom i sukobima u Partiji.

Kasa je prazna, na naplatu dolaze godine haosa, pljačke i anarhije, cehovi štetnih poslova i zloupotreba a Apelacija Ustavnog suda Srpske, koja ga je iznenadila i politički nokautirala, mogla bi biti okidač za smjenu i potpuno uklanjanje Luke.

Postoje opcije da se uskoro izvrpi tzv „rekonstrukcija“ Vlade Republike Srpske, da potrošeni Višković dobije utješnu nagradu, fotelju direktora Elektroprivrede RS, a to bi bio način da Igor jednim udarcem ubije više muva. Ipak je oprezan, svjestan da bi to izazvalo velike turbulencije, te bi otvorilo vrata da opozicija preduzme ne samo Trebinje već i cijelu Hercegovinu.

Napeto je i na sjeveru, nakon hapšenja dve odbornika u Skupštini grada Bijeljine svi se pitaju ko je sledeći a Miško Milovanović već je ponudio da se povuče sa čeka Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini, jer je u strahu da bi on mogao biti sledeći.

 

O sječi crvenih knezova, dešavanjima u Partiji i ratu crcenih ruža, koji je intenziviran nakon dokaska prestolonasljednika Igora Dodika na mjesto organizacionog sekretara, detaljnije u kratkom video prilogu….

 

 

Nebojša Vukanović