palpal

Predsjednik teslićkog SNSD-a Dalibor Panić otvoreno na sastanku reketirao privrednike?

Nasljednik Dragana Bogdanića na čelu Opštinskog odbora SNSD-a u Tesliću nastavlja uhodanim stopama i stazama svog prethodnika. Sinoć je u prostorijama Radne jedinice Krivaja Šumskog gazdinstva Borja Teslić održan sastanak rukovodstva Šumarije sa vlasnicima preduzeća angažovanih na izvođenju šumskih radova i najvećih kupaca robe.

Sastanak kojem je prisustvovalo dvadesetak privatnika vodili su generalni i tehnički direktor Šumskog gazdinstva Borja, Nenad Dušanić i Milija Božić, a među privrednicima je bio i Milorad Đurić čiji su kamioni prije par dana zaplijenjeni sa kradenom robom, a koji je u rodbinskim i poslovnim vezama sa Dušanićem i Božićem.

Nakon obraćanja Nenada Dušanića uslijedio je „glavni“ govornik, predsjednik teslićkog odbora Dodikove partije, Dalibor Panić. Panić je zaposlen kao pomoćnik ministra trgovine i turizma i sa šumarstvom nema nikakve formalne veze, ali uprkos tome ipak on je očigledno glavni i odgovorni urednik svih dešavanja u vezi sa šumom u Tesliću.

Panić je to u svom govoru jasno stavio do znanja i poručio okupljenim privatnicima da očekuje od njih maksimalnu podršku u glasovima i novcu za oktobarske izbore. Takođe, Dalibor Panić je bio, kako je sam rekao, „potpuno otvoren“ i privatnicima jasno poručio da bez podrške SNSD-u neće dobiti ni poslove ni robu, a da oni koji ne ispoštuju traženo nakon izbora više uopšte neće moći poslovati sa Šumskim gazdinstvom Borja.

Ovako eksplicitne prijetnje nije upućivao čak ni Dragan Bogdanić, koji je privatnike ipak pritiskao suptilnije. Pitamo se da li u Srpskoj postoje policija i tužilaštvo i da li je moguće da potpuno neovlašteno lice dolazi i prijeti zakonito registrovanim preduzećima da će im političkom zloupotrebom zabraniti poslovanje ukoliko ne plate reket, a da na to apsolutno nijedna institucija ne reaguje?

Ponavljamo, ove riječi SNSD-ovog junoše izgovorene su pred dvadeset svjedoka od kojih su mnogi spremni da sarađuju sa policijom i tužiocem, samo ako bi neko od njih bio zainteresovan da uradi svoj posao. Podsjećamo javnost da je i javna objava u svakoj pravnoj državi više nego dovoljna indicija organima da provjere osnovanost iste, pa se nadam da će Policija i Tužilaštvo pokrenuti istragu koliko u ponedjeljak, prije nego što uskoro dođem do Teslića i formalno podnesem prijavu protiv korumpiranih političara i kriminalaca na vlasti.

 

Nebojša Vukanović