palpal

Pravo lice i obmane licemjera Dragoslava Banjka

Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak godinama se predstavlja u javnosti i pokušava ostaviti utisak neke gospode i političara sa manirima koji tobože nije klasičan korumpirani i bahati SNSD-ovac, ali to je samo maska jer nije ništa drugačiji ni bolji već samo dobro glumi. Njegovo podaništvo Luki i organizovanom kriminalu nije ništa manje opasno i štetno od onih za koje radi prljave poslove.

Banjak je slijepi poslušnik Luke Petrovića, glasa i podržava sve štetne odluke, slijep je na kriminal i zloupotrebe partijskih drugova, saučesnik je u razaranju i uništavanju grada zarad sitnih interesa, ali uprkos svemu sebi daje za pravo da drži moralne i stručne lekcije, pilatovski perući ruke od onog šta radi, glumi neku veličinu, gospoče sa manirima i moralnu vertikalu.

Iako je Klub „Za pravdu i red“ na vrijeme, prije sjednice, dostavio Kolegijumu Skupštine grada Trebinja u skladu sa poslovnikom Zahtjev za proširenje Dnevnog reda naredne sjednice i zatražio da se raspravlja o kiseoniku i stanju u zdravstvenim ustanovama, Banjak je zloupotrebljavajući položaj i kršeći Poslovnik odbio Zahtjev i nije omogućio da se o njemu glasa, pravdajući to licemjerno kako uz Zahtjev nismo dostavili Izvještaj o radu Doma zdravlja i Opšte bolnice u Trebinju!?

 

Kakva drskost, beskrupuloznost i bezobrazluk. Nigdje u Poslovniku ne piše da odbornici i Klubovi treba da uz Zahtjev za proširenje Dnevnih reda dostave materijal, već da u skladu sa članom 99. Poslovnika o radu Skupštine grada predlože tačku Dnevnog reda, što je Klub „Za pravdu i red“ uradio!

Kako odbornici Kluba „Za pravdu i red“ mogu dostaviti Izvještaj o radu Doma zdravlja i Opšte bolnice u Trebinju, kada i najveći laici znaju da to jedino mogu uraditi ovlaštena lica – direktori ovih zdravstvenih ustanova koji imaju pristup podacima. Njihova obaveza i jeste da redovno javnost i institucije obavještavaju o radu i stanju u ovim ustanovama, posebno kada su ovakve vanredne okolnosti!?

Tražiti da odbornici Skupštine grada dostave uz Zahtjev i Izvještaj o radu Doma zdravlja i Opšte bolnice je u najmanju ruku licemjeran, jer Banjak dobro zna čiji je to posao, da su direktori dužni da podnesu Izveštaje, posebno u ovakvim kriznim situacijama kad je javnost uznemirena, a da je to od njih trebalo da zatraži upravo on i gradonačelnik kao predsjednik Skupštine, na osnovu odluke Kolegijuma.

 

Za lažne legaliste, Banjka i crvenu družinu, prirodno je da se truje narod i ugrožava zdravlje pacijenata korištenjem tehničkog umjesto medicinskog kiseonika, koji se uzgred plaća duplo skuplje, da nezakonito prebacuju pola miliona maraka na račun FK Leotar iz gradskog budžeta bez Odluke Skupštine, namještaju tendere, izvlače novac i zadužuju generacije za 3 do 5 miliona maraka svake godine bez ikakve potrebe, ali su spremni da odbace svaki Prijedlog i inicijativu Kluba „Za pravdu i red“ i opozicije, pravdajući to formalnim razlozima grubo kršeći Poslovnik.

Jasno je da Banjak i SNSD ne žele da se na sjednici Skupštine grada Trebinja raspravlja o životnim pitanjima koja brinu sve građane, nastoje da terorom većine, nastale na zloupotrebama i korupciji, vrše terora nad manjinom, ali doći će dan kad će svi položiti račune narodu i odgovarati za svoja zlodjela. Podmukli i licemjerni sa lažnim manirima koji se prave fini, mnogo su gori i opasniji od onih koji prepoznajete na prvi pogled.

Uskoro više detalja o zloupotrebama kriminalu gradske vlasti, dr Banjka i dr Ćurića, a Dragoslav Banjak i njegovi mentori moraju znati da uprkos svim zloupotrebama neće zaustaviti istinu i pravdu, koja je spora i dostižna jer je snažna kao planinska rijeka, i kad-tad će pravda zakucati na njihova vrata.

 

Nebojša Vukanović