palpal

Pravednike bacaju u okove a kriminalce nagrađuju – svjedočenje na Sudu BiH čestitom Emiru Mešiću

U Sudu BiH bio sam svjedok u procesu Emir Mešić protiv Uprave za indirektno oporezivanje BiH, i pred sudijama svjedočio o kriminalu i zloupotrebama u najvažnijoj finansijskoj instituciji u BiH, korupciji bivšeg direktora Mira Džakule, prije svega oko gašenja terminala na Rači i štetnim Ugovorima sa kompanijom Perić, od koje je iznajmljen terminal, te nepravednom progonu čestitog i hrabrog Emira Mešića koji je ostao bez posla jer je branio državu i javnu interes, ukazujući na korupciju.

Iako nisam imao nikakav kontakt sa Emirom Mešićem, kada sam pisao seriju tekstova i video priloge o kriminalu na Rači i terminalu, ipak ga je neosnovano suspendovao Džakula, pod lažnom optužbom da mi je dostavljao povjerljive informacije, a kasnije je ostavio bez posla i primanja oca troje djece, ugrožavajući egzistenciju njegove porodice.

SIPA je protiv bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine Džakule podnijela više Krivičnih prijava Tužilaštvu BiH, između ostalog i zbog kriminala oko terminala na Rači, ali nažalost nijedan proces nije pokrenut i svi predmeti kupe prašinu jer su korumpirani i tužioci, koje kontroliše politika.

Zašto se progone pravednici koji ukazuju na kriminal i zloupotrebe, pokušavaju zaštiti državu od kriminala i javni interes, a amnestiraju i nagrađuju korumpirani moćnici i štetočine, svi oni koji kradu državu i sklapaju štetne poslove u korist tajkuna i političara na vlasti? Do kada će pravosuđe u BiH biti u raljama organizovanog kriminala i političara, do kada će raditi, donositi sramne odluke i presude? Biće vrlo zanimljivo vidjeti kakva će presuda biti donesena u ovom predmetu, da li će Sud BiH vratiti na posao Emira Mešića, koji je nezakonito ostao bez posla jer je ukazivao na kriminal, ili će kazniti glasnika koji govori istinu?

Detaljnije u razgovoru sa Emirom Mešićem, nakon završetka suđenja i glavne rasprave, na kojoj sam bio jedini svjedok u ovom predmetu..

 

Nebojša Vukanović