palpal

Pozivaju na sjednicu Bakira i Čovića, ali ne i poslanike

Režim i Nedeljko Čubrilović ne prestaju da ponižavaju Narodnu skupštinu Republike Srpske, najvažniju instituciju Srpske. Tako je juče nedostojni predsjednik Narodne skupštine juče pozvao na Posebnu sjednicu, koja treba da se održi 1-og februara, predsjednike SDA i HDZ-a Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, da se obrate poslanicima a nije uputio poziv niti je poslanike obavjestio o temi i datumu sjednice.

U najmanju ruku ovo je skandalozno, jer je nevjerovatno da o radu parlamenta, održavanju sjednica i Dnevnom redu više znaju lideri opozicionih stranaka iz Federacije od poslanika Narodne skupštine Republike Srpske koji treba o tome da rasprvaljaju. I zbog ovog, kao i drugih poniženja Skupštine predsjednik Čubrilović bi trebao biti smijenjen ili podnijeti ostavku. U svemu je jedino dobro da narod i na ovaj način vidi kakva je tijesna saradnja Dodika, Čovića i Bakira i da prestane da nasjeda na njihove dogovorene igre.

Čubrilović vjerovatno po nalogu Dodika pokušava da nađe najbezbolniji način da režim kapitulira bez većih posledica u javnosti, podvije rep i vrati se u zajedničke institucije BiH. Vjerovatno da uz pomoć Čovića i Bakira, koji treba da daju dodatni alibi Dodiku, treba da se nađe izlaz iz krize i situacije koju su sami napravili, ali nemaju šansi da se izvuku iz klopke u koju su sami upali.

Sa nestrpljenjem čekam da Čubrilović zakaže sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, posebnu i redovnu, i da se nakon duže pauze vratimo na posao, jer posla ima dosta ali režim me želi da se čuje glas i objasni narodu šta se događa, i da se pitaju ne bi se sjednice nikako ni održavale ili bi bile zatvorene za javnost.

Ma koliko se trudili neće im to uspjeti i moramo se boriti da istina dođe do naroda, da ljudi postanu svjesni šta se događa iza kulisa i kakve su namjere Osovine zla SNSD – SDA – HDZ!

 

Nebojša Vukanović