palpal

Potvrđene najave, Ljudmila postala direktor

Kako sam i najavio prije desetak dana, Ljudmila Milošević imenovana je za vršioca dužnosti direktora Osnovne škole Sveti Sava u Bileći, a Luka Petrović uslišio je molbe Radovana Vukovića da njegovu prijateljicu i partijsku drugaricu postavi za direktora. Luka i većina članova OO SNSD Bileća protivila su se ovoj odluci, ali je na kraju svemoćni Luka, koji ima konačnu riječ za sva kadrovska rješenja i imenovanja u Hercegovini, prihvatio apel poslanika Radovana Vukovića, koji je bukvalno klečao na koljenima pred gen-sekom Partije i poručio da mogu skinuti glavu i funkciju njegovom bratu Ljubu Vukoviću U HET-u, samo da se Ljudmila unaprijedi.

Pomiženju pred Lukom prethodila je burna rasprava u kancelariji i ispred sjedišta bilećkog SNSD-a, a Ljudmila je temperamentmo i ultimativno tražila od Radovana da ispuni obećanje i postavi je za direktora, ili će ona prljav već prosuti u javnost.

I Ljudmilin suprug, ali po riječima mnogih vrlo korektan i pošten čovjek, takođe je direktor jedne osnovne škole, pa se postavlja pitanje sa li se radi o sukobu interesa. Radovan Vuković trebao bi da izađe u javnost i kaže kako odabira kadrove, po kom osnovu, i zbog čega je uporno lobirao da Ljudmila Milošević postane direktor, zbog čega će dvoje profesora ostati bez norme i posla.

 

Nebojša Vukanović