palpal

Потврђена најава – упркос „блокади“ Валерија Лакић запослила сина у БиХ институције

СНСД би се могао назвати дружином за блокаде и опструкције, јер на сваком кораку покушавају блокирати рад институција и система због малих личних и партијских институција, од Сарајева до Бањалуке. Но лажне опструкције и уцјене, краткотрајни покушаји блокаде Парламентарне скупштине и Савјета министара БиХ не спречавају високе функционере СНСД-а да чланове своје породице намјештеним конкурсима ухљебе и убаце на добро плаћена радна мјеста у БиХ институцијама.

Прије нешто више од мјесец дана, тачније 13. августа, док је конкурс био у току, објавио сам текст „Валерија Лакић као велики БиХ патриота“ и најавио сам да је другарица Валерија Лакић, посланица СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске и директорица требињске филијале Фонда здравственог осигурања Српске, намјестила конкурс да свог сина убаци за инспектора у Граничну полицију БиХ.

 

Да сам добро информисан и имам тачне и провјерене информације говори и чињеница да се најава потврдила и да је син другарице Валерије проглашен „најбољим“ кандидатом на намјештеном конкурсу. Све је урађено на штету младих и образованих људи који годинама траже и чекају посао, али их ништа не може запасти јер моћници све грабе себи.

 

Не би Валерија гурала сина у Граничну полицију БиХ да ће тамо каснити плате већ би га запослила у ХЕТ, Електропривреду Српске и друге институције које контролише њен ментор Лука Петровић, па тако запослени у БиХ институцијама не треба да брину. Пуно је у њима синова, сестрића, братића и родбине моћника СНСД-а да би им касниле плате, брзо ће се Додик повући и клепити ушима као пуно пута до сада.

Умјесто да буде ухапшена и процесуирана, као њен колега и саборац Бранислав Зељковић, јер је са челницима СНСД-а и Фонда здравственог осигурања Српске оштетила Фонд за више од 1,7 милиона марака купујући неуспјешно простор у центру Требиња, другарица Валерија злоупотребљава свој положај и политичку моћ.

Правда је спора, али достижна, и надам се да ће Валерија, као и њени ментори Лука и Илија, одговарати пред законом због бројних штетних послова и уговора, и да ће положити народу рачуне, од неуспјешне куповине зграде и бацања милиона, до намјештања милионских тендера и конкурса.

 

Небојша Вукановић