palpal

Potvrđena najava – uprkos „blokadi“ Valerija Lakić zaposlila sina u BiH institucije

SNSD bi se mogao nazvati družinom za blokade i opstrukcije, jer na svakom koraku pokušavaju blokirati rad institucija i sistema zbog malih ličnih i partijskih institucija, od Sarajeva do Banjaluke. No lažne opstrukcije i ucjene, kratkotrajni pokušaji blokade Parlamentarne skupštine i Savjeta ministara BiH ne sprečavaju visoke funkcionere SNSD-a da članove svoje porodice namještenim konkursima uhljebe i ubace na dobro plaćena radna mjesta u BiH institucijama.

Prije nešto više od mjesec dana, tačnije 13. avgusta, dok je konkurs bio u toku, objavio sam tekst „Valerija Lakić kao veliki BiH patriota“ i najavio sam da je drugarica Valerija Lakić, poslanica SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i direktorica trebinjske filijale Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske, namjestila konkurs da svog sina ubaci za inspektora u Graničnu policiju BiH.

 

Da sam dobro informisan i imam tačne i provjerene informacije govori i činjenica da se najava potvrdila i da je sin drugarice Valerije proglašen „najboljim“ kandidatom na namještenom konkursu. Sve je urađeno na štetu mladih i obrazovanih ljudi koji godinama traže i čekaju posao, ali ih ništa ne može zapasti jer moćnici sve grabe sebi.

 

Ne bi Valerija gurala sina u Graničnu policiju BiH da će tamo kasniti plate već bi ga zaposlila u HET, Elektroprivredu Srpske i druge institucije koje kontroliše njen mentor Luka Petrović, pa tako zaposleni u BiH institucijama ne treba da brinu. Puno je u njima sinova, sestrića, bratića i rodbine moćnika SNSD-a da bi im kasnile plate, brzo će se Dodik povući i klepiti ušima kao puno puta do sada.

Umjesto da bude uhapšena i procesuirana, kao njen kolega i saborac Branislav Zeljković, jer je sa čelnicima SNSD-a i Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske oštetila Fond za više od 1,7 miliona maraka kupujući neuspješno prostor u centru Trebinja, drugarica Valerija zloupotrebljava svoj položaj i političku moć.

Pravda je spora, ali dostižna, i nadam se da će Valerija, kao i njeni mentori Luka i Ilija, odgovarati pred zakonom zbog brojnih štetnih poslova i ugovora, i da će položiti narodu račune, od neuspješne kupovine zgrade i bacanja miliona, do namještanja milionskih tendera i konkursa.

 

Nebojša Vukanović