palpal

Potvrdilo se da je Trebinje grad košarke

Košarkaši Leotara večeras su u gostima u Mostaru, u hercegovačkom derbiju, savladali ekipu Zrinjskog rezultatom 80:84. Ovom pobjedom Leotar se učvrstio na vrhu tabele Premijer lige BiH i nastavio sjajnu seriju utakmica. Najbolji na terenu bio je kapiten Đorđije Ninković, koji igra na poziciji centra.

Iako nema značajniju podršku grada Trebinja i lokalne privrede, sa skromnim budžetom, Košarkaški klub Leotar postiže sjajne rezultate i uspjehe, sa timom koji se sastavljen uglavnom od mladih domaćih igrača. Prava je šteta što se više sredstava i pažnje ne uloži u rad sa mladima i košarku, jer bi se sigurno stvorio igrač kalibra Gurovića, Danilovića, Savovića a Leotar za par godina mogao da dođe do regionalne Aba lige.

Trebinje je grad košarke, a treba podsjetiti da su mnoga velika košarkaška imena rođena ili vode porijeklo sa ovih prostora, od braće Petrović, Dejana Bodiroge, Danilovića, Gurovića, Savovića do Nemanje Gordića, nekad najboljeg pleja i igrača ABBa lige koji je prije Budućnosti i Partizana igrao u Leotaru…

 

Nebojša Vukanović