palpal

POTPUNA SIMBIOZA – skinute maske sa lica Đajića i prevrtljivog Stanivukovića

I dok sa jedne strane glume političke protivnike, tobož se napadaju, iznose teške riječi i optužbe, nazivaju narkomanima, crtama, kleptomanima i korumpiranim funkcionerima, kad se kamere ugase iza kulisa Draško Stanivuković i Vlado Đajić, predsjednici Gradskih odbora PDP-a i SNSD-a u Banjaluci odlično sarađuju. To potvrđuje i snimak, nastao danas tokom ručka sa plivačima za časni krst u Banjaluci, na kome se vidi njihova bliskost i saradnja. Pogledajte snimak koji objavljujem ekskluzivno, i koji skida maske sa lica..

I dok dr Đajić, u svom prepoznatljivom stilu, priča viceve gradonačelnik Banjaluke zacenuo se od smijeha, srećan i nasmijan divi se šarmantnom kolegi, dok ga Đajić tapše i grli po ramenima, smije kao lud na brašno. Sve se događa samo 20-ak dana nakon što su se Đajić i Stanivuković međusobno javno napadali i izvrijeđali, a potom ćaskali i smijali se dijeleći dukate po UKC-u.

Istovremeno danas me je Stanivuković javno popljuvao, tvrdio da sam neznalica si populista, u izjavi medijima, jer je nezadovoljan što sam juče došao u Banjaluku i prisustvovao javnoj raspravi o izmjena Regulacionog plana centra Banjaluka, na kojoj nije bilo ni predstavnika vlasti niti opozicije, i na kojoj sam se javno usprotivio da Kaja, Prointer i drugi tajkuni i čelnici režima grade oblakodera i peru novac, uništavajući centar Banjaluke.

Šta Banjalučani misle o Stanivukoviću najbolje je mogao vidjeti večeras, tokom javne rasprave, na kojoj su ga građani oštro napali i kritikovali zbog simbioze i njegovog nemuštog pokušaja odbrane dozvole gradnje oblakodera Prointeru i prvoj familiji, dok su mene sinoć ispratili gromoglasnim aplauzom, što dovoljno govori o svemu.

Za mene je sa ovim Stanivuković prešao crvenu liniju, jer sam ga dosta puta upozoravao da će zagrljaj sa režimom skupo politički da ga košta, i ne želim da mene povlači za sobom u političku provaliju. Nisam se ja, i drugi opozicionari, borili da bi on pravio simbiozu sa vlastima i dilove sa tajkunima, i on mora biti svjestan da ću sada imati ključnu ulogu u njegovom rušenju, jer je to moja obaveza prema Banjalučanima, kojima je on obećao zaokret, raskidanje mafijaških lanaca i promjenu politike, a ja ga snažno podrđao, a ne simbiozu i hod utabanim mafijaškim stazama i kombinacijama režima.

Izvinjavam se javno Banjalučanima i građanima Srpske, jer osjećam dio odgovornosti za sve, jer sam branio, gurao i podržavao Stanivukovića, ubeđivao narod da će počistiti kriminala i raskinuti mafijaške lance, kako je obećao, ne znajući da ima dva lica kao i mnogi, a moja je obaveza da ispravim grešku.

Nema razloga za brigu i apatiju, svi su na vrijeme pokazali svoj trag nakon prvog snijega, i sve je za nešto dobro. Neka bude što biti ne može, neka bude borba neprestana do konačne pobjede!

 

Nebojša Vukanović