palpal

POŠTO OBRAZ? Kako Luka plaća Milosavu, Boža i ostale ulizice?

Staviti obraz pod zadnjicu često nije lijepo ali bude korisno. To potvrđuju i oštra pera Partije iz Trebinja, plaćenici koji sebe pogrešno nazivaju nekakvim novinarima, poput Boža Morića, službenika grada Trebinja koji je posao u Kabinetu gradonačelnika Ćurić dr Mirka dobio bez konkursa jer na svom tabloidu „Trebinjelajv“ kreira paralelnu stvarnost, veliča i glorifikuje gradonačelnika i SNSD u širokom luku zaobilazeći istinu, a uz to pomalo zarađuje na svakom upokojenom Trebinjcu, objavljujući čitulje. No to nije sve.

Pored novaca koje „na crno“ dobija iz partijskih fondova, pare dobija i preko firme BAM consalting s.p. Komnen Vuković Trebinje, koju su osnovali skupa Ana Bokonjić Buha, Milosava Supić Vuković i drug Božo Morić, a formalno registrovali na Milosavinog muža Komnena i adresu njenog „starog“ stana u Gorici.

Samo ime firmi je simbolično, sastavljeno od početnih slova imena B(ožo), A(na) i M(ilosava). Jako je nečasno što je drugarica Milosava, direktorica Narodne biblioteke u Trebinju, funkciju koju je dobila kao nagradu za služenje Luki i Partiji, zloupotrijebila svog muža, na koga je registrovala fiktivno firmu, kako bi preko nje prala prljav novac koji kao nagradu dobija Trio fantastiko od HET-a, Elektroprivrede, Regularne komisije za energetiku, Poreske uprave Republike Srpske…

Luka je izdašan, kad je u pitanju narodni novac, posebno pred izbore, kada za kratko vrijeme, par mjeseci, prebaci na račun BAM konsaltinga i do 15 000 maraka, kako bi Trio fantastiko, Božo, Ana i Milosava, bili motivisaniji u pisanju i poltronstvu, koje je bilo najizraženije u kampanji kada trojac nije štedio dlanove da podrži kumove.

Funkcija portparola Elektroprivrede, direktorice Gradske biblioteke i prvog čovjeka Kabineta gradonačelnika dio je nagrade od Partije, a bilo bi dobro da oni sami saberu iznose koje su dobili do sada, jer su bolji u matemetici od mene, i pojasne šta su uradili, kako su promovisali Elektroprivredu, javna preduzeća i ustanove, što im je bila obaveza po Ugovoru. Ovo je samo jedna u nizu koripcionaških šema, kako se izvlače pare i plaćaju ulizice, ali nije jedina, kao ni Trio fantastiko, jer je podugačak spisak plaćenika Partije.

Drugarica Milosava i drug Božo danas su pisali i objavili možda i najogavnije i najsramnije plaćene uretke do sada, podržavali upad u moju kuću i prijetnje majci, pustali komentare u kojima se otvoreno poziva na moju likvidaciju i uklanjanje.

Sloboda govora podrazumjeva i odgovornost, a oni moraju biti svjesni da su Luka i drugi moćnici prolazni, od danas do sutra, da neće uvijek biti tu da im čuva leđa i da će biti pozvani da polože narodu račune, kad-tad, za svaki prljavo dobar koji su dobili i laži i bljuvotine koje su objavili.

 

Nebojša Vukanović