palpal

ПОШТО ОБРАЗ? Како Лука плаћа Милосаву, Божа и остале улизице?

Ставити образ под задњицу често није лијепо али буде корисно. То потврђују и оштра пера Партије из Требиња, плаћеници који себе погрешно називају некаквим новинарима, попут Божа Морића, службеника града Требиња који је посао у Кабинету градоначелника Ћурић др Мирка добио без конкурса јер на свом таблоиду „Требињелајв“ креира паралелну стварност, велича и глорификује градоначелника и СНСД у широком луку заобилазећи истину, а уз то помало зарађује на сваком упокојеном Требињцу, објављујући читуље. Но то није све.

Поред новаца које „на црно“ добија из партијских фондова, паре добија и преко фирме БАМ цонсалтинг с.п. Комнен Вуковић Требиње, коју су основали скупа Ана Бокоњић Буха, Милосава Супић Вуковић и друг Божо Морић, а формално регистровали на Милосавиног мужа Комнена и адресу њеног „старог“ стана у Горици.

Само име фирми је симболично, састављено од почетних слова имена Б(ожо), А(на) и М(илосава). Јако је нечасно што је другарица Милосава, директорица Народне библиотеке у Требињу, функцију коју је добила као награду за служење Луки и Партији, злоупотријебила свог мужа, на кога је регистровала фиктивно фирму, како би преко ње прала прљав новац који као награду добија Трио фантастико од ХЕТ-а, Електропривреде, Регуларне комисије за енергетику, Пореске управе Републике Српске…

Лука је издашан, кад је у питању народни новац, посебно пред изборе, када за кратко вријеме, пар мјесеци, пребаци на рачун БАМ консалтинга и до 15 000 марака, како би Трио фантастико, Божо, Ана и Милосава, били мотивисанији у писању и полтронству, које је било најизраженије у кампањи када тројац није штедио дланове да подржи кумове.

Функција портпарола Електропривреде, директорице Градске библиотеке и првог човјека Кабинета градоначелника дио је награде од Партије, а било би добро да они сами саберу износе које су добили до сада, јер су бољи у матеметици од мене, и појасне шта су урадили, како су промовисали Електропривреду, јавна предузећа и установе, што им је била обавеза по Уговору. Ово је само једна у низу корипционашких шема, како се извлаче паре и плаћају улизице, али није једина, као ни Трио фантастико, јер је подугачак списак плаћеника Партије.

Другарица Милосава и друг Божо данас су писали и објавили можда и најогавније и најсрамније плаћене уретке до сада, подржавали упад у моју кућу и пријетње мајци, пустали коментаре у којима се отворено позива на моју ликвидацију и уклањање.

Слобода говора подразумјева и одговорност, а они морају бити свјесни да су Лука и други моћници пролазни, од данас до сутра, да неће увијек бити ту да им чува леђа и да ће бити позвани да положе народу рачуне, кад-тад, за сваки прљаво добар који су добили и лажи и бљувотине које су објавили.

 

Небојша Вукановић