palpal

Posle Mrkonjića posjeta Podrinju i regionalni sastanak Liste za pravdu u Zvorniku

Uoči Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske boravio sam u posjeti Podrinju i razgovarao sa povjerenicima iz ove regije o planovima i pripremama za lokalne izbore. Povjerenici iz Vlasenice, Šekovića, Skelana, Srebrenice, Bratunca, Osmaka i Zvornika okupili su se u našoj Kancelarije u Zvorniku, te okvirno dogovorili strategiju za narednu godinu.

Ključan je princip da nigdje nemamo nikakav kontakt sa režimom, da se gaji korektan odnos sa ostalim opozicionim strankama, dogovore koalicije i međusobna podrška za gradonačelnika. Ljudi su ključ svega, i najvažnije je da okupimo zdrave snage, napraviti dobru ekipu za liste, te posmatrače za odbranu izborne volje građana. Zahvalio sam se svima na korektnoj saradnji u prethodnom periodu i iskušenjima koje smo prebrodili nakon Opštih izbora i ostali na okupu.

Turbulencije i raskoli u Zvorniku su ostavili posledice, ne samo za nas već opoziciju u ovom gradu, jer su posle dugo vremena građani prošlog ljeta osjetili slobodu nakon serije protesta u Alumini, ali je izdaja i suicidno povlačenje naših posmatrača, bez bilo kakvih dogovora, omogućilo Zoranu Stevanoviću i SNSD-u da pokradu još jedne izbore, a nakon toga pozitivna energija se ispraznila a narod se ponovo uplašio i povukao.

Nije lako biti dio Liste za pravdu i red danas, posebno u pokorenim sredinama kakav je Zvornik ili Doboj, i zbog toga sam veoma zahvalan svima koji su ostali uz mene i našu Listu u teškim vremenima, jer zlo bude i prođe a velika je stvar pružiti otpor porobljavanju u teškim vremenima. Kao potpuno slobodni i nezavisni smetnja smo i prijetnja mnogima, zbog čega smo često napadani sa svih strana, u Zvorniku posebno od grupe koju sam stvorio, koja je nakon povlačenja na izborima postala dio tabora Jelene Trivić i Narodnog fronta, a koja ne prestaje mjesecima da nas  napada.

Stara poslovica kaže da psi laju a karavani prolaze, na stalne napade ne treba se osvrtati, odgovarati, trošiti vrijeme niti davati pažnju, jer imamo jasnu politiku i pravac koji je istinska avangarda. Prošle godine smo napravili najteži ali ključni iskorak, ostvarili u teškim uslovima cilj da bez strnačke infrastrukture, novaca i resursa imamo Klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, bili najveće i najprijatnije iznenađenje na izborima, a prava potvrda i rezultati iskrene i principjelne borbe tek će da doći jer narod prepoznaje da smo istinska avangarda i alternativa nakaradnom sistemu.

Prije Zvornika bio sam u Mrkonjić Gradu, razgovarao sa našom Suzom Rajković i Sergejom Milanovićem, jer veliki broj glasova iz oktobra prošle godine koji smo dobili od Mrkonjićana, kao i Banjalučana i cijele regije,  pokazatelj je velike podrške u narodu, i ovdje očekujemo dobar rezultat. Polako se zbijaju redovi, i neka bude borba neprestana do konačne pobjede.

 

Nebojša Vukanović