palpal

Poruke Božidara kao duhovnog ideologa režima

Utemeljivač Božidar Vučurević, kozački ataman i senator Savjeta staraca grada Trebinja, svojim počasnim govorom na kraju Svečane sjednice grada Trebinja još jednom je pokazao da je glavni ideolog lokalne vlasti, oličene u Luki Petroviću i Miku se Ćuriću. Kao počasnom senatoru, savjetniku i ideologu, naoružanom nekakvim silnim ordenjima, koje je kao ruski kozački ataman vjerovatno zaradio u ljutim junačkim bojevima na Dalekom istoku,  gradski oci Trebinja dali su mu poslednju riječ da stavi tačku na I govoreći o podanicima, plaćenicima i srpskim izrodima u „Šeher“ Sarajevu, koji za siću izdaju napaćeno srpstvo!?

Božidar je na liniji pobratima Milorada Dodika i Zaključaka SNSD-a sa poslednje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, i sigurno da nije slučajno doveden na Svečanu sjednicu lokalnog parlamenta kako bi održao slovo izdajnicima iz opozicije, i ko zna koliko bi mudro besjedio da nije prekinut nakon glasnog i burnog negodovanja prisutnih.

Ništa nije slučajno! Božidar Vučurević se danas nastavio na istorijske osvrte i uvodni govor gradonačelnika Mika dr Ćurića, podsjećajući na izbornu kampanju, kada je sjedio tik pored Mika i Luke, na čelu stola i sofre, davao snažnu podršku i lobirao za svog nasljednika sa Zubaca, a njihovo horsko pjevanje odjeknulo je regionom.

Dodik je nedavno ponovo prelomio, promijenio ploču i osudio četnike, vraćajući se na izvorne i stare crvene staze revolucije kako bi se dopao Bakiru, pa vjerujem da će četnikovanje utihnuti. Nastup Božidara i novi napad na srpske izrode i izdajnike u Sarajevu bacio je sjenu na Svečanu sjednicu i dodjelu Povelja zasluženim, ali ne bi oni bili onomoni kad ne bi sve uprskali i pokazali svoje pravo lice.

 

Nebojša Vukanović