palpal

Пораз дилетаната, оставке одговорних

Грађани Српске су током пандемије били јако дисциплиновани, улице током полицијског часа биле су пусте, и само су ријетки, попут челника невесињског СНСД-а, кршили прописе и организовали масовне журке и окупљања. Упркос дисџиплини, вишедневним полицијским данима и забранама кретања, број заражених корона вирусом у Републици Српској последњих дана је драстично повећан, а нажалост Универзитетски клинички центар у Бањалуци једно је од жаришта и извора заразе, а због пропуста одговорних велики број љекара и медицинских сестара је заражен. Готово сви заражени из Требиња вирус су добили у УКЦ Бањалука, што је недопустиво.

Упркос вишедневним забранама кретања, полицијским часовима и затварању народа као стоке у тор и гето, нажалост из дана у дан све је већи број нових случајева обољелих од вируса корона, данас нових 69, што је јасан знак да су мјере погрешне.

Јасно је да се власт није снашла у пандемији, да су испливале на површину последице вишегодишње анархије и урушавања институција, и да политички послушници, дилетанти и незналице који су постављени на кључне функције, нису дорасли ситуацији и искушењима. И док данима народ држе затворен у кућама и забрањују свако кретање, власти одједном стварају тржне центре, све због Делте, која је под окриљем прве фамилије и која очито мора да ради.

 

 

Због поражавајућих резултата, бројних пропуста, великог криминала, афера и скандала, попут спорне набавке покретне болнице и медицинске опреме пре туристичке агенције, оставке би морали поднијети „премијер“ Радован Нејаки Вишковић, ресорни министар Ален Шеранић, директор Института за здравље Републике Српске Бранислав Зељковић, директор УКЦ Ђајић и остали одговорни на важним мјестима који сносе највећу одговорност за тешку ситуацију, велике злоупотребе и пропусте.

 

Небојша Вукановић