palpal

Politička pozadina kampanje i zloupotrebe pojedinih kategorija

Ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svako pokaže svoj trag. Vlast pokušava da strogo kontroliše sve pore društva, ne samo javna preduzeća, ustanove već i nevladin sektor već i udruženja građana, posebno ona koja imaju masovno članstvo. Kroz sramno ponašanje Pantelije Ćurguza, Branislava Dukića a sada nažalost i Savčića, svjedoci smo kako vlast pokušava da preko predsjednika udruženja kontroliše demobilisane borce, logoraše, ratne vojne invalide i druge kategorije stanovništva, gušeći svaki pokušaj kritike teškog položaja obespravljenih i poniženih.

Nažalost političkog uticaja i zloupotreba nisu poštređene čak ni najranjivije kategorije stanovništva. Tako se već nekoliko dana javnost bombarduje saopštenjima Udruženja koja osuđuju to što sam rekao da Milorad Dodik ima posebne potrebe, da gazi, ponižava, tlači i vrijeđa ljude, kako sam to pojasnio. Već danima sa Herceg televizije ne silazi predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Mijat Šarović, koji je istovremeno predsjednik Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama Sunce nam je zajedničko i potpredsjednik Skupštine grada Trebinja, kao odbornik vladajuće koalicije. On smatra da sam uvrijedio njega i njegovo dijete sa smetnjama u razvoju, kao i paraplegičare i osobe koje su u saobraćajnim nezgodama povrijedile kičmu, jer sam rekao da Milorad Dodik ima posebne potrebe!?

Činjenica je da prvi trebinjski skutonoša Nenada Stevandića i drugi čovjek gradske Skupštine grubo zloupotrebljava pojedine kategorije stanovništva, vrši svoju medijsku promociju zloupotrebljvajući djecu i omladinu sa posebnim potrebama u političke svrhe, što mu nije prvi put, jasno pokazuje ko stoji iza prljave kampanja i spinovanja javnosti. Da ima malo časti i obraza, Šarović ne bi miješao djecu sa smetnjama u razvoju u politiku kako bi manipulisao ljudima, podnio bi ostavku predsjednika u Udruženju djece i omladine sa posebnim potrebama dok se bavi politikom i vodi stranku koja je dio vlasti, a ne bi pokušao da spinuje javnost besmislenim napadima na političke protivnike zloupotrebljavajući Udruženje i djecu sa posebnim potrebama.

On nažalost nije jedini koji je dio prljave kampanje koja pokušava da me diskredituje zbog jedne rečenice, koja se namjermo zlonamjerno tumači i vadi iz konteksta iako su svjesni da ni u primisli nisam imao namjeru da bilo koga povrijedim, što sam objasnio video blogom i kolumnom.

Popodne objavljujem tekst o političkom angažmanu i služenju vlastima Ane Kotur Erkić, koja je pokrenula podmuklu kampanju napadajući i vrijeđajući opoziciju, a ćutala je kod afere „pelene“ i na više skandala kada su njeni mentori na vlasti koristili najprimitivniji riječnik i najgrublje zloupotrebljavali lica sa invaliditetom zarađujući novac na njihovoj muci.

 

Nebojša Vukanović