palpal

Policiji najavljen protest 21-og januara zbog najave privatizacije HET-a i Elektroprivrede RS

Nakon dogovora i konsultacija, gradski odbori opozicionih stranaka u trebinjskoj Skupštini, Za pravdu i red-liste Nebojše Vukanovića, SDS-a i PDP-a, organizovaće u petak 21-og januara u simboličnih 5 do 12 proteste zbog namjere vlasti, čelnika HET-a i Elektroprivrede Republike Srpske, da izvrše podmuklu i tihu privatizaciju i prodaju elektro-energetskog sektora. Protesti se održavaju posle Jovanjdana jer je upravo 21-og zakazana Skupština akcionara HET-a i Nadzornog odbora na kojoj treba da se donesu sporne odluke koje predstavljaju akt veleizdaje.

Protest će se održati na platou ispred Kulturnog centra, u neposrednoj blizini sjedišta Elektroprivrede Republike Srpske, a nakon toga je planirana protestna šetnja ulicama Trebinja do sjedišta HET-a na obali Luke Vukalovića.

Skup smo jutros Policijskoj upravi Trebinje, u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, prijavili Gordana Aćimović, Ljubiša Krunić i ja, kao formalni organizatori.

Narednih dana više detalja o najavljenom protestu nakon konferencija za novinare i sastanaka opozicije. Ovo je sudbonosni trenutak za Trebinje, Hercegovinu i Republiku Srpsku, jer bi se prodajom posljednjeg nacionalnog resursa slomila kičma i onemogućio oporavak. Ovo se tiče svih, i pozivam Hercegovce da 21-og, na dan kada je zakazana sjednica Skupštine akcionara HET-a, okupimo u što većem broju kako bismo poslali jasnu poruku da će se HET i Elektroprivreda RS braniti svim demokratskim sredstvima.

Neka bude što biti ne može, neka bude borba neprestana do konačne pobjede.

 

Nebojša Vukanović