palpal

Policija zabranila protestnu šetnju do HET-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijska uprava Trebinje zabranili su protestnu šetnju građana od Kulturnog centra i Elektroprivrede Republike Srpske do sjedišta Hidroelektrana na Trebišnjici, koju su tri opoziciona Kluba odbornika u Skupštini grada Trebinja zatražila od policije.

U obrazloženju se navodi da smo Zahtjev morali podnijeti 15 dana ranije, što je nemoguće imajući u vidu kada je zakazana Skupština akcionara HET-a i kada se informacija pojavila u javnosti. Zbog toga će doći do određenih promjena, o čemu ćemo sutra obavjestiti javnost na konferenciji za novinare u 12.30 časova.

Građani moraju biti svjesni, bez obzira gdje rade, da se tzv. dokapitalizacija i promjena vlasničke strukture HET-a i Elektroprivrede tiče svih nas, da nam režim pipa puls, i da kao posljedica tihe i podmukle privatitacije, mora doći do drastičnog povećanja cijene električne energije, otpuštanja radnika…

Narednih dana više detalja o pogubnim posljedicama štetnih odluka korumpiranih čelnika HET-a i Elektroprivrede RS, koji kao i Vlada i resornog ministarstva koje ne želi da odgovori na brojna pitanja javnosti.

 

Nebojša Vukanović